Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

28 oktober 2010

Två nya böcker


Nu har äntligen de två böckerna jag beställde härom veckan kommit!

Stickat i ekologiskt ull, vilken bok! Det var länge sedan jag blev så glad över en stickbok, oftast brukar det vara något eller några mönster som man tycker om. Men här vill jag sticka nästan allt!!! Vackra bilder och härliga tröjor, sockor, koftor, sjalar, pulsvärmare... Många måsten för vintern. Den kan jag verkligen rekommendera! Själv föll jag pladask för ett par knästrumpor som jag ska leta garn till på Syfestivalen. Egentligen är de stickade i M&K Eco babyull, men jag vill nog ha ett lite mer strumpgarn. Misstänker att den rena, lite löst spunna ullen kommer att nötas sönder ganska snabbt...?

Nästa bok är Brave new knits. Blev nästan lika glad över den. Den presenterar 26 olika kända stickbloggare och ett nytt mönster av varje. Många fina saker i den också, men det här är en bok som också går att läsa. Boken är spännande!

Ha´ det gott och har man lite slantar över så är de här två böckerna väl värda sitt pris.

26 oktober 2010

Jag vann!

Jag har vunnit en biljett till Syfestivalen nästa helg hos Eva i Stäket!

Jag blev överlycklig, det ska bli så kul! Ger mig en helt giltig anledning att ta tåget till Stockholm.

Ha´ det gott!

23 oktober 2010

Fingerlösa vantarna


Igår kom första snön. När vi vaknade var det alldeles vitt på marken. Det ligger lite kvar idag också, men det mesta har smält bort. Nu är det mest bara ruggigt.

De fingerlösa vantarna till min svägerska som har det kallt på jobbet, är nu färdiga.

Mönster: Treads
Stickad till: Min svägerska Lottas kalla fingrar
Garn: 1 nystan sandnes Tove, färg nr 1088
Stickor: 3.5

Tanken från början var att följa mönstret, men så blev det inte, egentligen så följde jag nog mest bara maskantalen. Jag började med att göra en vriden resår, stickade de räta maskorna i bakre maskbågen. Jag har fått för mig att den är finare, mer utmärkande en den vanliga, så jag fortsätter nog så en tid. De delarna av vanten som är mönsterstickade gick inte alls att komma överens med. Jag gick inte mönstret att se ut som på bilden så jag bytte till mosstickning över två varv istället.

Jag fick lära mig något nytt också när jag stickade de här vantarna. Lateral braid! Jättekul. Funderar på att försöka göra en sådan "rand" i en annan färg än bottenfärgen, måste få testa det någon dag för att se om det fungerar. Det skulle också egenligen vara fingrar på vanten, men de repade jag upp. Det kändes för tjockt på något vis, gick inte att röra fingrarna riktigt. Ska man sitta vid datorn med vantar på, så får det bli ett avslut med en resårstickad kant bara. Till slut broderade jag några blommor på överhanden, men de fick inte synas så mycket. Allt som allt är jag rätt nöjd, hoppas att mottagaren också blir det.

Är det någon som vet vad de maskor som på engelska heter lateral braid (de maskorna som ser ut som liggande kedjestygn på vanten) kallas för på svenska?

Ha´ en skön helg!

21 oktober 2010

Med posten - igen




Den snälla Maria på Garnkorgen levererar varor snabbare än blixten! Debbie Bliss nya magasin och ett nystan Zauberball stod i ett kuvert på trappen och väntade när jag kom hem idag. Nystanet heter Grön crazy, även om det ser mer brunt ut på bilden. Men jag vet att det brukar hända saker när man kommer in lite i nystanet... Ska förresten bli en Annis, en stor den här gången.

Jag blev så glad över paketet att jag glömde att titta i brevlådan. Det gjorde jag senare ikväll och där hade det också kommit en sticktidning! Interweave knits weekend. Den ska jag ta med mig upp i sängen nu och bläddra lite i innan John Blund kommer.

Ha´ det gott!

17 oktober 2010

Färdiga och överlämnade


Svågerns 50-års vantar är nu överlämnade i paket. De hann torka, men det var på håret. Jag tror att han blev riktigt glad!

Mönster: 110-38, mönster från Garnstudio.
Stickad till: Min svåger Lars 50 års dag.
Garn: Gjestal Superwash sport, lite mer än 1 nystan av varje färg. Svart (färg 201) och grått (färg 203).
Stickor: 3,5.

Jag bytte ut orginalmönstrets årtal mot hans namn och de små fel som råkade hamna på vantarna, hann jag inte rätta till med nål och tråd. Men jag tror inte att han tänker på det... :-)

Idag känns stickandet riktigt okej, börjar också se slutet på de fingerlösa vantarna jag stickar till min svägerska! Jag ska bara försöka brodera något litet på dem och kanske sätta dit någon liten pärla? Bild kommer när de blir färdiga.

Jag råkade också vara inne på adlibris i morse och skickade efter två stickböcker som jag hoppas att jag kommer att tycka om. Böckerna är Stickat i ekologiskt ull och Brave new knits. Jag har läst om båda tidigare och haft dem på min önskelista. Det blir spännande att se om de är så bra som jag tänkt mig!

15 oktober 2010

Det går trögt!

Vad det går trögt nu!

Vantarna till svågers 50-års dag trodde jag aldrig skulle bli färdiga. Jag har börjat på nya vantar fyra gånger och den fjärde (och sista gången) gick jag i mål! Dom är absolut inte perfekta. Det finns något litet fel på varje vante. Men tiden räcker inte till för att repa upp och göra om. Kalaset är imorgon och vantarna ligger nu för blockning, jag hoppas verkligen att de kommer att torka och kan slås in efter att jag försökt fixa till dem med nål och tråd och några maskstygn imorgon. Hela min stickande tid har gått åt till dessa vantar, de fick till och med följa med på en kick-off resa med jobbet och jag hann sticka några varv innan vi skulle sova på kvällen. Här gäller det att ta vara på varje liten stund.

Nu ska jag ta tag i de fingerlösa vantarna till min svägerska som jag lovat innan det blir kallt. Idag när jag cyklade till jobbet så var det jättekallt och likaså när jag cyklade hem. De borde nog ha varit färdiga redan... Första vanten stickade jag efter mönstret med fem varv på varje finger. Men det blev inte bra, rörelseförmågan minskades drastiskt, så jag repade upp och stickade utan fingrar. Vante nummer två är påbörjad.

Stora dotterns pippi-tröja pockar också på uppmärksamhet, framför allt genom att hon ringde härom dagen och undrade om den var färdig? Ha, sa jag då, var det inte så att den skulle bli färdig till vintern 2013!?!

Bilder kommer senare. Önskar er alla en skön helg även om det ska bli kallt och ruggigt!

4 oktober 2010

I min brevlåda


Titta vad som låg i min brevlåda när jag kom hem idag!

Jag har fått en ATC av den snälla Pernilla på Stickalite. Ett ljuvligt kort med ett hjärta på. Jag hade turen att lyckas lägga en kommentar på hennes blogg och nu kom det fina kortet på posten. Det är spännande med ATC, jag länkar till samma ställe som Pernilla gjorde. det finns mycket klara och tydliga regler om vad som gäller och när det sedan blir så fint som det jag fick, då är det toppen! Väntar på inspirationen och sedan ska jag också försöka.

Pernilla tyckte att kortet gav lite julkänsla och kanske det, i så fall är det ju perfekt idag när det också kom hem lite saker från bluebox.se i brevlådan som ska bli julklappar. Själv fick jag den lilla lila grisen som är ett måttband som har både centimeter och inch. En perfekt tidig julklapp till mig själv. De andra klapparna tänker jag inte skriva om, för vem vet vem som hittar hit?

Ha´ en skön fortsatt vecka! Själv funderar jag på att använda en del av kvällen till att "klicka hem" lite fler julklappar...