Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 november 2010

En Annis och kalenderklappar


Nu har jag äntligen blockat sjalen som legat färdigstickad i flera veckor. Jag hade nog förväntat mig att den skulle bli lite större, men är nöjd ändå. I morse när jag skulle välja kläder till sjalen, kom jag på att det var kanske inte de färger som jag använder just nu. Grönt och brunt var mer förra vintern...

Mönster: Annis
Stickad till: Mig
Garn: Schoppel-wolle crazy zauberball, färg 1660, 1 nystan
Stickor: Nr 5



Jag har också tillbringat en del av helgen med att slå in 24 stycken paket till lilla dotterns paketkalender. Tidigare år har vi haft en remsa där jag bundit fast paketen i små ringar, ett evighetsjobb och alltid något, eller några, paket som ramlade ner när vi hängde upp den. Det här var lättare. Bara slå in paketen, märka dem med datumet och inget snöre alls. Tomten sitter och vaktar till onsdag!

22 november 2010

Pulsvärmare


Jag fick en beställning på röda pulsvärmare med svarta pärlor och det skulle vara hjärtan på, av en bekant som har en tygaffär här i stan. Det klart att man ställer upp på sådant! Hon har nyligen tagit över affären och det finns lite garn där, men inte något vidare intressant. Jag har stora förhoppningar om att det kommer att ändras med tiden!

Det blev tre pulsvärmare innan jag blev nöjd. Alla är stickade i Svarta fårets babyull, färg 823. De första jag stickade, med stora hjärtan, blev inte bra eftersom jag använde en ny storlek på pärlorna, 8/0. Nytt försök och det blev de med små, små hjärtan och där stickade jag med rätt pärlstorlek, 9/0. Men hjärtana blev för små, ser ut som små fyrkanter. Sista försöket blev ett par som jag blev nöjd med. Full fart ned på stan och lämnade dem, men glömde naturligtvis att ta fotot först. Det är därför det bara är två par på kortet... Bilden är urusel, men kanske man kan få lite hum om hur de ser ut?

Under helgen har jag också stickat mig en mössa till. Och nej, det blir ingen bild! Ännu en mössa som inte passade just mitt huvud. :-) Men jag har fått mig ett nytt favoritgarn. Rowans Cocoon! Jag drömmer om att sticka en stor, härlig vinterkofta i det garnet. Varm, mjuk och gosig!



Jag har tjuvstartat lite med julen! Köpt mig en vit hyacint som nu står i köket och jag hoppas att den slår ut till helgen.

Ha´ det gott!

19 november 2010

Baskern som inte bestämt sig för vem den ska tillhöra


Här är det kallt och en viss julkänsla börjar infinna sig. Ute ligger ett tunt vitt snötäcke och det räcker så bra. Tänk om det kunde vara så här hela vintern, några grader minus och lite snö så att det i alla fall blev lite ljust. Jag är inte sugen på att ha det som förra vintern, då snövallarna var så höga så det var svårt att kasta upp snön när man skottade. Och kallt var det! Nej, det här räcker så bra!

För ett tag sedan stickade jag en basker, men jag har inte bloggat om den förrän nu. Jag stickade den till mig själv, men jag blev inte helt nöjd när jag såg den sitta på mitt huvud, har lite svårt för mössor och liknande. Känner mig inte bekväm i det. Så jag frågade lilla dottern om hon skulle kunna tänka sig att använda den. Jo, det skulle hon kanske...

Några dagar gick det bra, men sedan kröp det fram. Den kliade! Helt otroligt, den är stickad i mjukaste alpacka och så kliar den! :-) Nu ligger den i korgen i hallen och jag antar att den är min igen. Får se om jag kan få till det, så att jag kan använda den.

Stickad till: Mig/dottern/mig
Garn: Filcolana Indiecita, 1 nystan, färg 100
Stickor: Nr 2 och 2,5

Bilden blev inte alls bra, det är bättre att gå till mönstret och titta hur den ser ut. Men det är en fin modell, den var rolig och snabb att sticka och jag följde mönstret till punkt och pricka.

Just nu går jag och förbereder mig på att blocka en sjal. Det är jättekul att sticka sjalar, men inte att blocka dom! Kanske blir det gjort under helgen.

Ha det gott!

15 november 2010

Syfestivalen


Äntligen har jag fått igång min kamera och den har fått nya, fräscha batterier och sköter sig ett tag till. Det är inte världens bästa kamera, men den duger åt mig, fast bilderna blir därefter. Förra lördagen var jag alltså äntligen på Syfestivalen med äldsta dottern. Jättehärligt! Jag fick inte så mycket med mig hem, dottern fick mer (genom mammas plånbok) men jag är mycket nöjd. Nepal och Puddel från Drops till dessa vantar. Jag såg dom på bloggen hos Nystan & Härvor och kände att jag också måste ha sådana.

Jag köpte också två nystan av ett blandgarn i ull/akryl. Det var de underbara färgerna i lila och grönt som bara ropade på mig. Tyvärr syns det inte så väl på bilden, men jag lovar, man blir glad av det. Jag vet inte riktigt vad det ska bli ännu, men sedan länge har jag varit sugen på att sticka en sassymetrical cardigan, en kortärmad kofta som finns här. Kanske, kanske blir det en sådan någon gång...

Något som jag bestämt mig för att köpa redan innan jag åkte var ett projekt som egentligen inte alls är något för mig. Jag kan inte brodera, men jag tänker försöka nu. Jätteläckra muddar, broderade med stickad innerdel, kolla länken! Så fina, så fina. Jag köpte de svarta.

Vi strosade runt och tittade, hade en jättetrevlig dag. Det fanns mycket att klämma på.



Jag hämtade naturligtvis min vinst också! Jag har varit nere på biblioteket och beställt boken Norsk strikkedesign, där den härligt, läckra koftan kommer ifrån och sedan ska jag försöka få till kanterna och sy dit ärmarna. Har provat de ihopsydda fram- och bakstyckena och den sitter perfekt. Tack ännu en gång, snälla Eva-Lotta med bloggen Tålamodspåsen! Jag var så rädd att du skulle ångra dig... :-)

Har stickat färdigt lite smått och gott under de sista veckorna och bilder kommer senare. En mössa och en sjal som ska blockas har det blivit, samt tre röda pulsvärmare med pärlor på beställning. Jag har hela huvudet fullt med ideer, men som det ser ut nu så måste jag gå ut starkt med julklappar. Brukar göra så för att sedan inse att jag kommer att bli ifattsprungen av julen innan hälften hunnit bli stickat. Men jag försöker väl i år också!

Ha det gott!

4 november 2010

Jag vann igen!!!

Visst är det helt otroligt!

Först vinner jag en biljett till Syfestivalen i helgen och sedan vinner jag den läckraste utlottningen hos Tålamodspåsen av påbörjad och nästan helt färdig kofta från boken Norsk strikkedesign!

Jag tror att det är dags att gå och köpa sig en triss-lott imorgon!