Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

30 januari 2011

Börjat om


Jag har repat upp den lila koftan som var med i ett av mina allra första inlägg här på bloggen. Jag blev inte nöjd med kanten nedtill och när jag kom på det så blev den liggande. Och där har den blivit liggandes medan jag har funderat på vad det skulle bli av garnet. Egenligen så var jag ju sugen på den ursprungliga jackan. Garnet är tjockt och en vanlig kofta skulle jag nog inte använda så mycket. Nog för att det är kallt på jobbet, men det var ju en höst- och vårjacka som jag hade tänkt mig. Maskantalet stämde inte heller, det var en maska mer på den ena axeln...

Stickningen har legat i sin påse ända till att jag kom på att jag kunde ju sticka en annan kant! Uups, vilken idé! Tänk att det ska ta över ett halvår innan man kommer på en så enkel lösning, det måste ha låst sig totalt. :-)

Så nu har jag börjat om och det känns så mycket bättre. Maskantalet är också justerat, har till och med börjat sticka en annan storlek.

Ha´ det gott!

27 januari 2011

Så tråkigt

Bilden lånad från www.vamlingbolaget.com

Hörde precis på TV att Helena Henschen avlidit. Hon var en av kvinnorna bakom det härliga designföretaget Mah-Jong. Under de sista åren hann hon skrivit två underbara böcker, varav den ena ligger på mitt sängbord just nu. De sa att hon höll på med en tredje när hon dog.

Boken "I skuggen av ett brott" rekommenderas varmt.

26 januari 2011

Grå, grå...



Verkar ha kommit in i en grå perioden... Kanske speglar den det tråkiga vädret, en dag tö och slask, nästa dag jättekallt. Och mörkret. Längtar till våren! Blir det värre med åldern? Vill kunna gå ut och sätta mig i solen och sticka med en kopp kaffe. Men först måste snön smälta bort så dörren går att öppna. Vi byggde en altan, eller vi, mannen byggde en altan förra året och en liten balkong. Den är min, där ska jag sitta i solen i vår! Bara det blir väder så att man inte behöver ha vantar på sig.

Den översta bilden är en favorit i repris. Stickad många gånger tidigare, men aldrig till mig själv. Det var den första lace-sjalen jag någonsin stickat och det första engelska mönstret. Kämpade på i början, men så härligt när jag kom på tekniken. Det är en flower basket av Evelyn A Clark, en kvinna som verkligen kan göra sjalar! Den här gången hade jag tänkt att den ska bli riktigt stor. Har börjat på den elfte omgången av mellanbården, i mönstret ska man sticka sju omgångar. Garnet kanske räcker till en omgång till, får se, för nu börjar varven bli lååånga.

Nästa gråa projekt är en kortärmad kofta från Drops. Mönstret är egentligen en top, men jag tror att jag har mer användning för en kofta. Garnet som jag stickar den i, är ett garn som jag köpte på någon utförsäljning för länge sedan. Får se om det blir bra, kanske blir det svårt att blocka ut den snyggt när det innehåller lite akryl?

Funderar fortfarande på att anmäla mig till brodyrkurs...

Ha´ det gott!

12 januari 2011

Och ett par till...

Det blev ett par Lovikkavantar till... Men det är de sista för den här säsongen, tror jag! Yngsta dottern ville ju också ha ett par när kusinerna fick. Först ville hon ha sitt namn broderat på dem, sedan ville hon att jag skulle brodera Pink på handen (artisten), men det sista vi kom överens om är det resultat som blev. Tyvärr är bilden alldeles för ljus, färgen på vantarna är mörkare rosa.



Mönster: Eget
Stickade till: Yngsta dottern
Garn: 2 härvor Svarta fårets Lovikkagarn, färg 40
Stickor: Nr 5.0



Det är svårt att kliva in hos Garnkorgen utan att handla, speciellt när man hittar något på rea. Fyndade bomullsgarn som jag ska virka en väst av. Har hittat ett mönster på Drops som jag tror kommer att bli bra till sommaren, är lite förtjust i starka färger och en röd väst skulle jag vilja ha.




Härom dagen var jag inne en sväng på biblioteket och kollade om de hade fått in några nya stickböcker. Hittade den här istället och vilken bok det är! Rekommenderas varmt och står nu överst på min önskelista. Jag som inte är så bra på att brodera, blev jätteglad över att hitta en bok som visar gamla traditionella tekniker på ett så läckert sätt. Känns inte alls mossigt! Och förklarar på ett sätt som man förstår! Här är länken till hennes blogg.

Eftersom Pink redan nämnts i inlägget kommer här en youtube-länk med en låt som även mammor gillar. :-) En underbar låt!

Ha´ det gott!

10 januari 2011

Vantar

Nu är vi redan inne på den tionde dagen detta år! Tiden går alldeles för fort. Jag har inte gett något nyårslöfte, annat än att jag kanske, men bara kanske, ska försöka sticka färdigt lite mer saker i år... Frågan är om det kommer att bli så? Ska försöka att inte påbörja så mycket också... Har tittat lite i mina korgar och kartonger och det finns alldeles för mycket påbörjat och sådant som ligger för att påbörjas, med garn och mönster i påsar. Men vilket ska man börja med!?!



De här vantarna är stickade till en av barnens kusin och ska vara vantarna från filmen "Twilight". Hon fick samma vantar förra julen och ville till och med ha samma färg det här året. Om jag har frågat vad som hände med de gamla? Nej, det har jag inte gjort. Kanske blev de utnötta eller också har hon kanske lagt bort dom någonstans. Det är inte viktigt.

Mönster: Bella´s mittens
Stickade till: Barnens kusin Johanna
Garn: 2 nystan Svarta fårets raggsocksgarn, färg 08
Stickor: Nr 5.0



Nästa par vantar är stickade till den andra av barnens kusiner. Vanliga hederliga Lovikkavantar!

Mönster: Eget
Stickade till: Elin
Garn: 2 härvor Svarta fårets Lovikkagarn, färg 04
Stickor: Nr 5.0


Tredje paret vantar är till den tredje av barnens kusiner. Ett önskemål om julklapp som kom bara någon vecka innan jul, så de fick levereras efter nyår. Jag vet inte riktigt vad "EPIC" betyder, bara att det finns med i något dataspel.

Mönster: Eget
Stickade till: Jesper
Garn: 3 härvor Svarta fårets Lovikkagarn, färg 08
Stickor: Nr 5.0


Barnen har en fjärde kusin också, men han har inte önskat sig några vantar ännu... Det är i alla fall jättekul att de vill ha något som jag stickat och framför allt, att de använder det de får!

Ha´ det gott!