Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

20 mars 2011

Det går trögt

Nu går det trögt! Har så många olika projekt på gång... Det spelar ingen roll vilken stickning jag stickar, det känns som att jag inte kommer någon vart med något. Det blir bara lite på varje. Sitter och tittar på alla fina bloggar och får inspiration, vilket kan leda till att jag kanske påbörjar ännu ett projekt!

Nej, här krävs lite ordning och reda samt mycket karaktär!

Ha´ det gott!

13 mars 2011

Årets reaböcker

En urusel bild på årets reaböcker. Ny kamera eller inskaffa egen fotograf är som synes fortfarande aktuellt!

Broderi-intresset håller fortfarande i sig, även om det oftast inte blir så mycket gjort. Men jag älskar att titta i böcker och på bloggar vad andra gör och har gjort. Sömmar & stygn av Anita Gunnars med många bra bilder på olika stygn. Broderi; lust & välbehag av Bates och Blixt som är en mer "titta och sukta" bok. Båda var värda sitt reapris.

Nina Sagulins Sticka accessoarer fick naturligtvis också följa med hem och Vantar, mössor, sockor & sjalar, även denna av Anita Gunnars. Båda böckerna har jag lånat på biblioteket tidigare och kommer säkert till användning hemma hos mig och värda sitt pris.

Veckorna springer iväg och våren kämpar tappert för att ta död på all snö! Den här veckan har det försvunnit mycket och jag hoppas att det fortsätter på samma sätt nästa vecka. Lite simpelt att bekymra sig för hur fort snön ska försvinna, när man ser hur förskräckligt det är i Japan. Läkare utan gränser, som har min stora beundran, är redan på plats.

Ha´ det gott!

5 mars 2011

Kudden är klar


Min svågers kudde är klar och överlämnad som födelsedagspresent. Jag blev nöjd med den och jag hoppas att den ska trivas i hans soffa. Jag var livrädd när jag skulle sy ihop den. Jag var rädd att kanterna skulle dra sig och bli sneda, att de raka flätorna inte skulle se så raka ut när jag sytt ihop den. Lite "vingligt" blev de kanske, men i stort så blev den helt okej.

Mönster:
Eget
Stickad till: Min svåger Anders
Garn: 6 nystan Gjestal naturgarn soft, färg nr 700
Stickor: 6

Garnet ska egentligen stickas med stickor nummer 9, men eftersom jag stickar lite löst och jag ville att kudden skulle bli tät, så gick jag ned till stickor nummer 6. Det är bara framsidan som är stickad. Både baksidan och under den stickade framsidan finns det ylletyg. Baksidan är delad på mitten och ihopknäppt med tre, ganska stora, träknappar.

Ha´ det gott!