Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 april 2011

Stickameras vanttävling


Jag har sett att det är flera "vantmakare" i Stickameras vanttävling som lagt ut sina alster på sina bloggar.

Så klart att jag också vill att ni röstar på mina vantar! Två dagar kvar att rösta, sista dagen är imorgon. Här är länken:

http://www.stickamera.se/stickameravantar_bidrag.php

Bidrag nummer 2 var det alltså. :-)

Ha´ det gott!

24 april 2011

Asymmetrisk påtvärenväst


Sitter i gassande solsken och stickar ylleväst...

Västen har varit klar ett bra tag, men jag hade stickat ett fel i ryggen, så jag blev inte alls nöjd. Igår repade jag upp till felet och har snart stickat färdigt den igen! Jag älskar Debbie Bliss garner!

Önskar er alla en fortsatt skön och solig påsk.

17 april 2011

Påsktrosor



Tänk att det redan är söndag! Det har varit en härlig vårhelg, solen har varit framme hela tiden och jackan har varit helt onödig. Det känns nästan synd att gå in för kvällen. De små rabarberskotten har vuxit massor sista veckan och kanske kan det bli en paj till påsk.

För det är ju påsk nästa helg och därför har det blivit ett par påsktrosor under helgen. Inspiration, idé och mönster är helt och hållet taget från Karin Holmbergs härliga bok Karins broderier. Mitt första broderiprojekt som legat på lur länge och äntligen kommit till skott. Jag blev riktigt nöjd! Ett par billiga HM-trosor sydda med lingarn.

Ha´ det gott!

15 april 2011

Länge sedan sist

Här har det varit totaldött ett tag, men riktigt så illa är det inte! Jag har drabbats av ett extra ilsket virus på balansnerven, vilket gjort att stickning inte varit att tänka på. Nu börjar det bli bättre, med myrsteg. Men nu när mina vantar är nominerade i Stickameras mönstertävling gjorde att det känns ännu lite bättre!

Mycket stickat har det alltså inte alls blivit här. Men innan jag blev sjuk så fick jag färdigt en slipover till en liten Omar som fyllde ett år. Den var beställd av hans mormor, som är en av mina kollegor. Jag hade glömt bort att jag inte ska ta på mig beställningar, det är något som händer då, lusten försvinner, maskorna stickas i slowmotion och det är lätt att stickningen blir liggande, helst gömd under en massa andra...

Mönster:
Keene toddler vest
Stickad till: Lille Omars 1-årsdag
Garn: 3 nystan Marks & Kattens Viva i färg 1321 samt 1 nystan i färg 1315
Stickor: 3 och 3.5

Nu har jag påbörjat ett nytt beställningsprojekt - att man aldrig lär sig! Jag ska sticka en sjal, en svart Annis, till en annan kollega som går i pension i slutet av maj. Får se hur det går...

Jag har tagit vara på rådet som många av er gav efter förra inlägget. Jag har lagt undan flera tråkiga stickningar, kanske kan de bli roliga igen en annan dag. Sticklusten finns i alla fall lite mer nu när jag inte kunnat sticka på några veckor. Hoppas att helgen blir solig och att man kan sitta ute en stund och sticka.

Ha´ det gott!