Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

30 maj 2011

Varför fungerar inte blogger?

Blogger är helknäpp! Nu har jag försökt få till ett inlägg med bild och länkar, utan att lyckas... Raderat och börjat om tre gånger utan att det fungerat och jag tror inte att det denna gång är mitt fel?! Det går bland annat inte att markera text, men att skriva så här rakt upp och ned fungerar.

Men till alla som tittar förbi, ha det gott!

23 maj 2011

Bonus



Först och främst vill jag tacka för alla fina kommentarer och hälsningar till min silvermedalj i stickameras designtävling. Tack alla!

På posten idag kom också ett bonuspris från Emlina. Jag vann inte bara äran, utan jag har också vunnit garn! I förra veckan kom ett mail från Lilian på www.emlina.se, där fick jag själv välja ut färg på fyra härvor Kashmirgarn. Vilken lycka, garn kan man aldrig få för mycket av! Jag valde färg 48, den klarröda färgen och det ska bli en sjal till mina nya röda skor. Idag låg paketet i postlådan och färgen var lika läcker som på bilden. En riktig sommarstickning! Med i paketet fanns också ett kort, med den finaste hälsningen. Tack Lilian!

Nu funderar jag bara på vilken sjal jag sticka?

Ha´ det gott!

Svart, svart, svart




Undrar om jag kommer att få några vårkänslor när det gäller stickning i år? Här är det svart, svart!

Annis sjalen är färdigstickad, blockad och väntar på att bli inslagen. Min kollega jobbar sista dagen om en vecka. Mycket märkligt! Vi har arbetat tillsammans i många, många år och känt varandra sedan 1983 när jag började som landstingsanställd. Det är många år. Under de här åren har arbetet förändrats, tidigare hade vi till och med tid att skratta tillsammans och prata med varandra, vilket inte hinns med så ofta nu för tiden. Som sagt, det blir märkligt...

Projekt nummer två i svart är en kofta från Drops. Jag har inte hunnit så mycket på den ännu, men jag jobbar på det. Jag stickar den i Prima, Debbie Bliss bambugarn. Jag som älskar hennes garner har faktiskt blivit lite besviken den här gången. Varje nystan innehåller knepiga knutar eller halvtrasig tråd, så det blir mycket att fästa när den är klar.

Kämpar också på med ett gammalt UFO - men det ska bli en present till en presumtiv läsare av bloggen. Bild kommer senare...

Ha´ det gott!

17 maj 2011

Jag kom tvåa!


Nu är sticka-meras vanttävling avgjort och jag knep silvermedaljen. Jag blev så oerhört glad! Spännande om det finns någon som vill sticka mina vantar och tänk om det smygit in ett fel i mönstret trots många genomläsningar och virkandes/stickandes... :-)

Tack alla som röstade på mina vantar, det här var verkligen jättekul!
Här är mönstret till mina vantar och här är mönstret till alla andra fina vantar. Tomtebovantarna, de som vann, var verkligen värda vinsten. Man blir så glad av dom.

Ha´ det gott!

15 maj 2011

Ett paket till



Nästa paket som anlänt på posten. Det kom för över en vecka sedan, men min kamera har varit utlånad till mannen som varit på tjänsteresa. Kameran får åka längre bort än dens "matte"...

Detta har jag köpt från www.loveknitting.se. Kunde inte avstå att köpa mig ett rött knit-kit! Den ligger nu i min väska och kommer säkert att användas många gånger. En toppengrej! En ergonomisk virknål fick också följa med i paketet. Jag får inte ont i handlederna när jag virkar, däremot får jag besvär av nacken. Tror att jag spänner mig på grund av att jag inte är någon speciellt bra virkare. Kanske kommer den här att hjälpa till? Ja, inte resultatet av virkningen, men för nacken! :-)

Ha´ det gott!

4 maj 2011

Det kostar att besöka andras bloggar...

Det är så härligt att titta runt på andras bloggar och ibland går det mycket tid till det. Det finns så många fina projekt som inspirerar och gör en glad! Men ibland går det åt lite pengar... Jag menar när det finns länkar till saker som bara "måste" inköpas! Den här boken damp ned i brevlådan härom dagen. En härlig bok som både jag och yngsta dottern blev väldigt förtjusta i. Dottern fastnade mest för den härliga duschmössan och jag för alla fina tips och alla läckra tyger.

Jag har tidigare sytt massor, men inte nu längre. Kanske kan vi börja sy tillsammans, dottern och jag, med hjälp av den här boken? Med boken kommer också allt material till väskan på framsidan, jättekul och ovanligt!


Läste hos Pyssel och Knåp att hon planerar en blogg eller en Ravelrygrupp för dom som har köpstopp när det gäller garner och böcker. Det kanske vore något för mig också? Men som det är nu är mer saker på väg och kommer snart i brevlådan!

Ha´ det gott!

1 maj 2011

Äntligen färdig!



Nu är äntligen den asymmetriska påtvärenvästen klar efter omstickning. Lite bättre blev den, men inte helt okej. Framtill känns den lite liten och om jag skulle orka, skulle jag nog sticka om en av framdelarna igen. Men jag tror inte att jag kommer att göra det. Den får ligga till sig till hösten, för nu hoppas jag att man inte behöver ylleväst på ett tag!

Västen är stickad i Debbie Bliss Luxury Tweed och jag tycker så mycket om hennes garner. Tyvärr så visar inte bilderna rätt färg (som vanligt...) utan garnet är mer rosa/cerise än lila. Mer som färgen på knappen. Undrar om knappen blev mer rätt återgiven på grund av att den är blank?

Stickad till: Mig
Garn: 4 nystan Debbie Bliss Luxury Tweed aran i färg 17
Stickor: 4.5

Idag är det redan första maj, tiden går så fort! Här skiner solen på morgonen. Man har varnat för regn, men metrologerna har ju haft fel förr, jag hoppas det är så idag också.

Vad ni än tänker göra idag, ha´ det gott!