Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 juni 2011

Semester!


Sommarstickning! Men svart, så klart... Detta ska bli en
Coral, Helga Isagers top som har legat hemma ostickad över vintern. Jag köpte garnet förra sommaren när vi var i Tversted på norra Jylland i hennes egen butik. Stickas med stickor 4, fast garnet är jättetunt. Har gått fortare än vad jag trodde och eftersom den stickas på rundsticka så blir den inte heller så "randig", som jag var rädd för att den skulle bli. Innan avslutningskanten ska det stickas fram och tillbaka för att jämna ut kanten. Den danska beskrivningen låter lite knölig, får se hur det går.



Härom kvällen repade jag upp
Icedkoftan från Knitty hösten 2010. Det är tredje gången detta garn repas upp! Men skam den som ger sig, jag har redan en ny kofta i tankarna... Garnet åkte in i garderoben trots det och får ligga till sig lite. För någon gång ska det bli en höst/vår kofta av det här garnet!



Nu har snart halva semestern gått! Sommaren är här och midsommar firade vi på Skansen med 25.000 andra. Det var jättemysigt. Vädret höll i sig och den största delen av dagen ägnade vi åt djuren, inte åt dansen! När vi fikade hade vi sällskap av två stora, och de var verkligen STORA, påfåglar som skrämde slag på oss. Men de var vackra - lite på håll...

Ha´ det gott!

20 juni 2011

Frökenvantarna


Min yngsta dotter slutade trean i år och ville att jag skulle sticka något till hennes fröknar. Det var lite kort om tid och först började jag med Tant koftas Tomtebovantar. Blev en jättefin vante, men med bara fem dagar kvar för att sticka tre ytterligare vantar, fick jag tyvärr ge upp och ge mig på något som gick fortare. Det blev två par ugglavantar i dubbelt alpacka och vi hoppas att de blev nöjda och får användning av vantarna i vinter.

Mönster: Give a Hoot, uggle-vantar
Stickad till: Lilla dotterns fröknar
Garn: 2 nystan Drops alpacka, färg 0302, beige och 2 nystan Du Store Alpakkas Tynn Alpakka färg 114, grå.
Stickor: 3.5

Men nu är det sommarlov och även semester! Igår regnade det hela dagen så jag passade på att städa bland mina garnkartonger i klädkammaren och försökte sortera upp det som låg i påsar bredvid. Hittade garn som jag glömt att jag hade och kom på lite mer ideér vad man kan sticka...

Har också kommit på hur lätt det är att köpa mönster genom PayPal och Ravelry. Ett lösenord och ett par klick så har jag mönstret i min ägo! Kan nog kanske vara lite farligt, men så kul, så kul!

Ha´ det gott!

16 juni 2011

Pippi-tröja/klänning




Nu gör jag ett nytt försök med Blogger. Jag kan skriva och lägga in bilder, men jag kan inte redigera eller publicera på min dator. Men det kan jag göra på jobbdatorn...? Heltokigt!?! Detta tar bort lusten att blogga och att göra något spontant känns omöjligt. Därav dåligt med inlägg sista tiden.

Här är stora dotterns Pippi-tröja/klänning. Det är den tröjan som det gått troll i och som jag skrivit om tidigare. Men nu var jag tvungen att ta mig i kragen, repa upp det och göra om och färdigställa. Jag blev nöjd med resultatet och dottern också, tror jag. Hoppas att det blir en kall höst och vinter, så att hon får användning för den.

Stickad till: Stora dottern
Garn: 12 nystan Doris från Vartofta garn, färg 6057 - natur, 1 nystan Sandnes Smart, färg 4219 - röd, 1 nystan Sandnes Smart, färg 6355 - blå
Stickor: 3,5

Jag kan inte säga att jag följde mönstret, men det var bra att ha som mall. Ärmarna var alldeles för breda, så det blev att repa upp och göra om. Det var på håret att det röda och det blå garnet räckte, blev endast några meter kvar av varje. Om någon tänker sticka av Doris från Vartofta, håll koll på om det är en liten, liten, tunn, röd tråd i garnet. Knappt synbar i nystanet, men syns väl när det är uppstickat och då är det bara att repa upp...

Ha´ det gott!

6 juni 2011

Den svarta Annisen


Nu blir de spännande att se om blogger fungerar... Det verkar så när jag loggar in i alla fall? Tidigare i veckan så har jag varken kunnat logga ut eller logga in och inlägg jag skrivit har inte gått att publicera. Bara ett lyckades... Sarah gav mig ett tips om att ta bort markeringen vid "fortsätt vara inloggad" och det är så jag har gjort nu.

Här är den svarta sjalen jag stickat till min arbetskamrat som gick i pension i tisdags. Lite märkligt att en person som man jobbat ihop, eller i alla fall känt, i 28 år bara inte finns där helt plötsligt. Jag önskar henne verkligen en skön tid med början denna sommar!

Mönster: Annis från Knitty
Stickad till: En arbetskamrat
Garn: Cirka 80 g Kauni 8/2 solid i svart
Stickor: 5.0

Idag är det nationaldagen, grattis Sverige! En extra ledig dag efter helgen med härligt väder. Helgen har annars bestått av flera andra firanden, vilket varit mycket trevligt. I lördags kväll lyckades vi få in en gratiskonsert med Stefan Sundström i solskenet, sådant tycker man om!


Ha´ det gott!