Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

31 december 2011

Gott nytt år!

Bilden har jag lånat från www.nettansliv.blogg.se

Vill bara önska er alla ett riktigt gott nytt stickår!

Mitt nyårslöfte är att försöka att sticka färdigt, eller repa upp, alla påbörjade stickningar jag har. Jag hade också tänkt att ge ett nyårslöfte om att inte köpa något garn alls under nästa år. Men som den realist jag är, så förstår jag att det naturligtvis inte kommer att gå. Istället har jag bestämt mig för att tänka efter minst två eller tre gånger innan jag shoppar garn. Inga impulsköp här inte!

Som det är nu så väntar jag på att postmannen ska komma med två paket garn som jag skickat efter, men det är ju fortfarande 2011... :-)

Ha´ det gott!

30 december 2011

Födelsedagsvantar

Nu på morgonen har jag skickat in mitt bidrag till Stickameras mönstertävling. Tanken är att det skulle bli två sjalar, men tiden räckte inte riktigt till. Nu blir det spännande att vänta och se...

För några dagar sedan firade vi lilla dotterns 10-års dag och hon önskade sig ett par pippivantar. Och så fick det bli.


När hon öppnat paketet kom hon på att hon önskade sig nog en pippihalsduk också. Vi får se hur det blir med det... :-)

Mönster: Eget
Stickade till: Thea
Garn: 1 nystan Svarta fårets Superwash sport i natur, färg 200, en liten rest av Svarta fårets Superwash sport i blått, färg 207 och rött, färg 209.
Stickor: 3.5

Ha´ det gott!

29 december 2011

Julklappsvantar

Nu går det att visa upp julklappsvantarna till stora dottern. Hon blev riktigt nöjd och det värmer så klart en moder. När jag hittade mönstret så var det självklart att hon skulle ha dem. Jag får tacka Kamilla Svanlund för det läckra mönstret.


Mönster: Ingela av Kamilla Svanlund
Stickade till: Sandra
Garn: 1 nystan Regia stretch i svart, färg 99 och 1 nystan Gjestal Frost i regnbågsfärgat, färg 602.
Stickor: 2.5

Jag är ledig mellan jul och nyår och dagen idag har mest tillbringats stickandes och tittandes på gamla Tintinfilmer. Tomten var nämligen snäll och kom med hela Tintinboxen till yngsta dottern... Tillsammans har vi suttit djupt nedsjunkna i soffan medan det blåst och regnat ute och jag har fortsatt att sticka på min Tea leaves cardigan. Än så länge verkar det att bli okej.

Ha´ det gott!

27 december 2011

Tisdag 27 december

Första arbetsdagen efter jul och vi är lediga! Har redan hunnit vinka av stora dottern som tagit tåget hem till sig och sitt arbete. Lilla dottern och jag sitter vid varsin dator, det är alldeles mörkt utanför fönstret och det blåser igen!



Bilden ovan är tagen sent på julaftonskvällen/natten. Paketet från Korea är nu öppnat och stora dottern har påbörjat sitt projekt med att brodera ett iPhone skal. Lilla dottern fick en Quick knit (ett slags stort påtningsverktyg) av sin storasyster och ägnade större delen av gårdagen till att sticka en mössa. Själv har jag äntligen fått möjlighet att påbörja min Tea leaves cardigan (ännu en gång!), efter allt julklappsstickande och hoppas att den ska bli okej. Den här gången har jag valt garnstudios Lima, ett mysigt och mjukt garn som jag inte provat tidigare.

Ha´ det gott!


25 december 2011

Dan efter dan...

De sista veckorna bara försvann... Tror inte att jag suttit på rumpan många minuter under kvällarna, men färdigt blev det. Nu önskar jag er allla en skön fortsättning på julhelgen!



Ha det gott!

11 december 2011

Tredje advent

Bilden är lånad av haniixfoto.blog.se

Idag är det tredje advent. Det känns som att det skulle vara julafton när som helst, men det är ju faktiskt nästan två veckor kvar. Lite tid till alltså... Nu är nästan alla klappar klara, förutom en som ska inhandlas nästa helg när vi ska åka till stora staden och jag har också ett par vantar halvfärdiga, men sen, sedan är det klart. 

Idag har jag varit på 29-års kalas. Så mysigt och i paketet fanns naturligtvis också ett par vantar! :-) Börjar undra om ens vänner och kamrater kanske tröttnar någon gång? Vantarna är mina fjärde par av Bellas mittens och det är ett par sådana som också ligger halvfärdiga. Älskar mönstret, det är underbart att sticka! Det är bara att följa varv efter varv, den enda ändringen jag gjort är att jag la till ett varv på tummarna. Modellen som går upp en bit på armarna är jättebra, det finns så mycket kläder just nu med trekvarts armar och varntarna passar perfekt till det.


Mönster: Bellas mittens
Stickade till: Mitt gudbarn Sofia
Garn: 2 nystan Svarta fårets Raggsocksgarn i grått, färg 08
Stickor: 5.0

Ny arbetsvecka imorgon och fortfarande ingen snö. Är lite kluven till det. Visst är det skönt att slippa släpa cykeln på oplogade cykelbanor, men en eller ett par decimeter skulle inte göra så ont, eller hur?

Ha´ det gott!

4 december 2011

Här är...

...min första julkula! Lite för pilligt för mig kanske? Det ska i alla fall bli en till så småningom som jag ska ge bort istället för julblomma. Kanske man får in snitsen ordentligt på andra kulan? Själva mönstret är inte från Arne&Carlos, utan jag har hittat det på Ravelry hos Muhv som ritat några egna utifrån deras grundmönster. Jättefina kulor! Tyvärr blev bilden lite suddig, som vanligt.


Mönster: Jõulukuulid (Ravelrylänk)
Stickad till: Till en vän
Garn: Lite av svart, färg 815 och rött, färg 823 av Babyull från Svarta fåret.
Stickor: 2.0

Idag är det redan den andra advent, den här månaden går alldeles för fort! Och i år tror jag visst att Tomten har lånat vår tvättstuga som förråd... :-)


Bilden är lånad från www.hallonsplace.blogg.se

Ha det gott!