Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

31 januari 2012

Vantar blockade och klara

Efter en lång och krokig väg är vantarna nu äntligen färdiga! Det gick verkligen trögt i början, men efter ett tag så löste det sig och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Tyvärr blev inte färgskiftningarna så stora, men de syns ju i alla fall.

Vantarna är stickade extra långa och utan speciella muddar. Kan användas uppdragna på armen eller lite knöliga vid handleden. De är blockade med mina hemmagjorda vantblockare och det fungerade jättebra. Kommer att användas många gånger till!


Mönster: Eget, men inspirerade av Tiit´s socks från boken Folk knitting in Estonia
Stickade till: Beställning
Garn: 1 nystan Drops Delight i blå nyanser, färg 04 och 1 nystan Drops Fabel i svart, färg 400
Stickor: 2.0

Ha´ det gott!

25 januari 2012

Yogasstrumpor

En av barnens kusiner fyllde 17 år i helgen. Hon önskade sig en box med tre filmer om yoga,

Bilden lånad från cdon.se

vilket hon fick. Men hon var ju tvungen att få ett par yogastrumpor också! Som tur är har jag ett lager rester av Svarta fårets raggsocksgarn. Nej, nej, här köps inget nytt inte! Det blir till att dyka ned i lådorna för att hitta passande garn. Upp kom jag med grå, turkos och cerise rester från gamla projekt.


Jag lade upp 40 maskor och stickade fotdelen i slätstickning.Maskade av 20 maskor för hälen, eller hålet för hälen och lade upp 20 maskor igen på nästa varv. Avslutade med 2 räta, 2 aviga till resår på fotdelen. Hålet för hälen blev lite sladdrigt så jag virkade fasta maskor runt som drog ihop det hela lite.

Ha´ det gott!

22 januari 2012

Vantblockare

Veckorna bara försvinner iväg... Nu är det vinter! Jag stickar på, men inte så mycket varje dag. Tiden räcker liksom inte till.

De beställda vantarna är klara, men behöver blockas ut till en större storlek. Jag har gått i flera dagar och funderat på hur det bäst ska göras. På Etsy hittade jag för länge sedan blockare för vantar, precis som det också finns för sockor och nu skulle jag behöva dem! Efter lite sökning så hittade jag flera olika, det var till och med så att måtten stod på någon sida och det var bara att sätta igång.



Jag hade en gammal skärbräda i plast, några millimeter tjock och nu har det blivit vantblockare av den. Det gick bra att klippa i plasten med sax och om det blev lite ojämnt så använde jag potatisskalaren för att jämna ut kanten. Jag har inte hunnit använda dom, men jag hoppas att det kommer att fungera. Rapport kommer senare.

Ha´ det gott!

8 januari 2012

Jag får göra en avstickare!

Efter cirka 20 centimeter på den långa raksträckan hade jag tur att få göra en avstickare in på en mindre och mycket krokigare väg! :-)

Jag fick en beställning på ett par vantar som ska vara klara till början av februari och då få man ju börja direkt. Beställaren och jag hittade inget mönster som passade direkt, kom fram till att det skulle vara två färger och inte en massa stjärnor och blommor, gärna ett lite grafiskt mönster.

Garn införskaffades och ett mönster hos Garnstudio till just det garnet, som jag tänkte använda maskantalet och tummen ifrån. Men man ska läsa mönstret ordentligt och framför allt tänka till lite - om masktätheten är 24 maskor och antalet maskor runt handen är 64, blir det en vante som mäter 26 centimeter, alltså en jättevante! Det brukar ju räcka med 20 centimeter och jag har ändå ganska stora händer.

Repa upp och minska maskantalet - för litet. Repa upp och lägga upp mer maskor - mönstret såg så otydligt ut. Letade upp ett annat mönster och mindre stickor - för litet. Den här gången klippte jag av trådarna och började om, orkade inte repa upp en gång till. Men nu tror jag att det blir okej...


Om det är någon som känner igen mönstret, så har jag "lånat" det från Tiit´s socks ur boken "Folk knitting in Estonia".

Ha´ det gott!

2 januari 2012

Att stå ut och hänga i...

Nu gäller det att stå ut och att hänga i! Jag kommit så långt på min Tea Leaves att det är bara slätstickning nu i 33 centimeter. Inte en enda ökning eller minskning, ingenting händer, bara slätstickat. Det är nu som det är så lätt, så lätt att börja på en ny stickning... Att lägga det långtråkiga åt sidan och hitta på något nytt och spännande! Kanske jag får varva med något gammalt som är liggande, men jag ska inte börja på något nytt!




Det vore inte svårt i och för sig, för idag kom ett av de två paketen som jag väntat på. Två olika grå cotton viscose från KarMa garn, hon säljer ut dem för 15 kronor nystanet och då kunde jag inte låta bli. Men observera att det beställdes förra året... :-) Det ska bli en Taygete sjal till sommaren.



Det är svårt att på bilden se att färgerna är mörk- och ljusgrå. Att få bilderna bra nu i januarimörkret är i det närmaste omöjligt. Igår snöade det och idag har det regnat hela dagen, undrar hur det blir imorgon?

Ha´ det gott!