Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

25 december 2012

Juldagens morgon

Så här mitt i julhelgen, vilket snöoväder man vaknade till! Det blåser isbitar och det har säkert kommit 20 centimeter snö under natten. Vilken tur att man inte ska cykla till jobbet idag! :-)

Bilden är lånad från www.proxitron.se

Vill önska er alla en riktigt god fortsättning på helgen och hoppas att ni haft en lugn och skön julafton. Här blev alla planerade julklappar färdigstickade och jag slapp sitta och sticka natten till julafton... Nu är det dags att påbörja nya projekt!

Tillsammans med lite julklappsböcker härom veckan kom det också med en stickbok till mig. Suveræn strik av Lene Holme Samsoe. Jag älskar hennes böcker och härliga modeller, även om jag bara har stickat en väst ur de två tidigare jag har. Men som vanligt har jag många, många planer... Den är verkligen värd att ha hemma i bokhyllan!

 
 
Ha´ en riktigt god fortsättning!


16 december 2012

30-års kalas

Förra helgen var jag på 30-års kalas och  eftersom födelsedagsbarnet är gravid så blev det två stickade saker i present.

 
 
Färgen är exakt samma, även om det inte syns på bilderna!
 
Till födelsdagsbarnet blev det en sjal, en Ashby stickad i Cascade 220. Ett helt underbart mönster och sjalen blev nog den största jag stickat, 1 x 2 meter. Någon gång ska jag sticka en likadan till mig själv, den var jättekul att sticka. Man började med nederkanten, plockar upp maskor längs med den och stickar samt minskar tills man kommer upp till nacken. Garnet är också underbart, en grålila ton som är uppblandad med lite rosa och lite turkos och rätt lätt- och snabbstickat. 

Mönster: Ashby av Leila Raabe
Stickad till: Sofia på hennes 30-års dag
Garn: 4 härvor Cascade 220 Heathers i grålila, färg nr 7806
Stickor: 4.0

Till den lilla kommande bebisen blev det ett par tossor.

Mönster: Baby´s Booties
Stickade till: Sofias baby Pelle
Garn: Lite Cscade 220 Heathers i gålila, färg nr 7806 samt en gnutta turkos tvåtrådig ull som jag inte vet vad det var
Stickor: 4.0

Om drygt en vecka är det julafton. Men jag ligger inte riktigt i fas längre. Hoppas att jag slipper sitta natten innan julafton och sticka bara...

Ha´ det gott!

12 december 2012

Julmarknad

Jag jobbar inom landstinget och har så gjort hela mitt vuxna liv faktiskt. Det blir 30 år första mars och det mesta på samma arbetsplats... Tycka vad man vill om det, men oftast trivs jag riktigt bra. Visst tröttnar man ibland, men det gör man ju på allt, eller hur? Lite distansstudier har jag hunnit med under åren, men alltså inte lyckats ta mig därifrån... :-)

"Mitt" sjukhus har varje jul en marknad och i år lyckades jag få vara med och hade ett bord fyllt av börsar, hjärtan, barnsockor och pulsvärmare. Detta är ju ingenting man blir rik utav direkt, men det var riktigt kul!

Den här dåliga bilden visar bordet och i bakgrunden syns dotterns och hjälpredans (hon skötte pengarna) ben.

 
 

Knappt två veckor kvar till jul! Sitter och lyssnar på Svante Thuressons "En cool jul". Rekommenderas verkligen till stressade själar!

Ha´ det gott!