Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

26 januari 2013

Presenter har det stickats sista tiden

Nu fungerar det igen! Nu går det att lägga in bilder från internet explorer i bloggen. Jag vet ju att man skulle byta till google chrome som webläsare och tack snälla för all hjälp, men det blev ju liksom aldrig prövat. Teknik och jag har aldrig gått hand-i-hand och det tar emot så förskräckligt. Jag vill ju att det ska fungera som det brukar! Jag läste också någonstans att man jobbade på att lösa problemet och att vänta ut saker, det kan jag. :-)

Nu kan jag i alla fall visa vad jag gjort sista veckorna. I tisdags föddes en liten Pelle och han har fått en liten kofta. Koftan är stickad i Drops Fabel, efter ett Dropsmönster och eftersom man redan visste att det skulle bli en pojke, blev den tråkigt, traditionellt blått?


Mönster: Rätstickad babykofta från Drops
Stickad till: Pelle
Garn: 3 nystan Drops Fabel i blått, färg nr 522
Stickor: 2.5

Nästa present är till Pelles mammas mormor (gammelmormor måste det bli?) som är reumatiker. Handledsvärmare ritade på rutigt papper och sedan stickade i babygarn med vanliga små glaspärlor med silverrand, storlek 9.


Mönster: Eget
Stickade till: Pelles mammas mormor Ulla
Garn: 1 nystan Svarta Fårets babyull i svart, färg nr 815
Stickor: 2.0

Jag har några vänner som är jägare, vilket jag inte alls är. Den enda jakt som jag ägnar mig åt är garnjakt och det är jag bra på! En av mina vänner fick vantar för en tid sen och nu kom en beställning på ett par till en kamrat till henne. Den som inte vill titta, får blunda - de är lite småfräcka... :-)

 
Mönster: "Lykke i skogen" (men länken är tyvärr borttagen nu, som det verkar)
Stickade till: En kamrats kamrat
Garn: 2 nystan Peer Gynt från Sandnes i svart, färg nr 1099 och ett nystan Peer Gynt från Sandnes i ofärgat, färg nr 1012
Stickor: 3.0
 
Nästa projekt ska påbörjas idag, men det blir inte till mig själv den här gången heller. Det ska bli ett par benvärmare till en hästtjej. Går åt just nu. En morgon här i veckan var det 22 grader minus... Alldeles för kallt!
 
I måndags var jag på tvåändsstickning på biblioteket, organiserat av hemslöjdsföreningen. Det är tredje gången jag försöker mig på detta. Och det går bättre och bättre... När jag får tid - någon gång - ska jag ge mig på ett par vantar till mig själv.
 
Ha´ det gott!


8 januari 2013

Skappelgenser


Igår blev jag ilsket medveten om att det inte går att ladda upp bilder här på bloggen! Tack snälla Pysselfarmor för rådet om att använda Google Chrome, ska försöka lösa det senare idag. Det här är bilden från Ravelry, men man lägger ju inte upp alla bilder där...
 
 
Jag har hållit på med den här tröjan i flera månader, med många, många uppehåll. Jag är ju ingen tröjmänniska, men den här är helt okej. Har haft den på jobbet idag och fått beröm om att en såg skön ut och den är verkligen mjuk och go.
 

Mönstret var ju inte så utförligt, utan mest en fingervisning om hur hon gjort. Men maskantalet passade för mig och istället för en resår så stickade jag mosstickning, vilket jag trivs bättre med. Halsen gillade jag inte alls, kände mig "naken". Så jag stickade till en lös halskrage som jag kan ha både till tröjan och till annat också.

Mönster: Skappelgenseren
Stickad till: Mig
Garn: 4 nystan Drops Vivaldi i brunt, färg nr 02 och 7 nystan Indiecita alpaca i brunt, färg nummer 306.
Stickor: 7.0

Bilden är som vanligt helt missvisande. Tröjan är alldeles för rödbrun på bilden, mörkare och mer bara brun i verkligheten.

Ha´ det gott!

1 januari 2013

Tre bortlämnade julklappar

I år blev det tre stickade julklappar att ge bort och jag tror att alla uppskattades. Tänk att det ofta blir så att den man inte trodde skulle bry sig så mycket, verkligen visade att han uppskattade sina sockar. Det värmer i fasterhjärtat!


Först ut är ett par knästrumpor som önskades av barnens kusin. Enligt hennes mor så skulle det vara ett par långa strumpor som räckte över stövlarna. När sedan paketöppningen var gjord, var det kanske inte riktigt så hon hade uttryckt sig..., men jag hoppas att hon får användning för dom i alla fall. Stickade en fläta på utsidan av varje strumpa samt broderade ett hjärta på hälen.

Mönster: Eget
Stickade till: Barnens kusin Johanna
Garn: 4 nystan Svarta Fårets Ulrika i grått, färg nr 03
Stickor: 3.5

 

Nästa julklapp är ett par vanliga, hederliga raggisar också stickade till en av barnens kusin. Eftersom kusinen är en "datanörd", blev det något ur den världen på hälarna.

Mönster: Eget
Stickade till: Barnens kusin Jesper
Garn: 3 ystan Svarta fårets raggsocksgarn i svart, färg nr 10
Stickor: 5.0


Den tredje julklappen med suddig bild ,är en Cabernet Infinity Scarf i storlek L. Den roligaste stickningen på länge! Jag har redan köpt garn för att sticka en till mig själv. Den här fick min vän och kamrat Lisa i julklapp. Den stackars kraken har så många olika sjalar stickade av mig och som hon fått i julklapp. Men ännu har hon inte klagat! :-)

Mönster: Cabernet Infinity Scarf av Monika Sirna
Stickad till: Min fina vän Lisa
Garn: 4 nystan Svarta Fåret Ulrika i koksgrå, färg nr 09
Stickor: 4.5

I julhelgen har jag stickat färdigt min "Skappelgenser", men inte riktigt fått till någon bild ännu. Funderar också om jag kommer att använda den...?

Just nu stickar jag en beställning på ett par vantar samt en poncho till mig. Vilket jag stickar beror lite på var jag stickar någonstans. Vantarna kräver mer koncentration, än vad ponchon gör.

Ha´ det gott!

Gott nytt år!

Jag vill bara önska er alla ett gott nytt stickår och hoppas på nya läckra garner i härliga färger, spännande mönster, roliga utmaningar och många nya ideér!

 
Bilden har jag lånad från freepik.com
 
Ha´ det gott!