Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

26 februari 2013

Äntligen!

Äntligen är benvärmarna klara och ligger utsträckta för lite blockning! Äntligen! :-) Det känns som att jag stickat på dem under en lång, lång tid, men när jag hittade garnkvittot i påsen så var det faktiskt inte ens en månad sedan jag köpte garnet. Detta är det tredje projektet under kort tid jag stickat på beställning och nu är det no-no en lång tid framöver!


Under benvärmartiden har jag varit tvungen att ha något att byta av med. Det blev en Cabernet infinity scarf till mig själv. Jag stickade en tidigare i december som jag gav bort i julklapp och bestämde mig för att jag själv ville ha en också. Den är jätteskön att ha om halsen, stickad precis efter mönstret, i mjuk och skön Ulrika.


Mönster: Cabernet infinity scarf - aran, storlek L, av Monika Sirna
Stickad till: Mig
Garn: 4 nystan Svarta Fårets Ulrika i benvitt, färg nr 05
Stickor: 4.5

Och nu fick jag helt plötsligt "tillåtelse" att starta en ny stickning!! Oj, vad svårt det blev. Har ju haft hur många projekt om helst i huvudet den sista tiden. Men har börjat på en kofta från Yllotyll, en Joruns kofta och ännu så länge så känns det mycket bra. Visst är det väl så att en bra känsla bruka betyda att det kommer att bli ett bra resultat, medan en dålig känsla brukar betyda att det egentligen inte är någon idé att fortsätta sticka...?

Ha´ det gott!

18 februari 2013

Rowan magazine

Idag låg Rowans nya magasin i brevlådan när jag kom hem! Det finns alltid något som är så där otroligt, jättefint i varje tidning. Även om jag inte stickat något från någon tidning, tror jag. Men jag har köpt den under så många år, att det skulle inte gå att sluta.


Jag har också gjort en förhandstitt på bokrean, både adlibris och bokus, men det fanns inga stick- eller handarbetsböcker som jag blev sugen på. Men alltid brukar det väl finnas något? Jag hoppas att jag kan fynda något sedan när böckerna ligger i affären. Något som de tyckte inte var värt att visa innan, kanske?

Nu ska jag ta min kaffekopp och min Rowan och njuta!

Ha´ det gott!

17 februari 2013

Tankar söndag kväll

Att sticka till någon annan på beställning, finns det något mer oinspirerande? Jo, jag stickar på benvärmarna och de blir nog riktigt bra. Till slut. Men istället för att sticka så tvättar och städar jag hellre, det måste ju säga lite om hur det är... ;-) Det finns så mycket annat jag vill sticka (och gör också under tiden), har massor av planer i huvudet. Men nu måste jag ta tag i benvärmarna och tanken är att de i alla fall ska vara klara innan februari är slut...? Och jag har lärt mig, i veckan sa jag nej till en önskan från en arbetskamrat.

Här är resutatet av för mycket stickande och för långa naglar.


Fotot är dåligt men den lilla röda halvmånen mitt i handen är långfingrets nagel och den stor röda pricken är lillfingret. Det här är mitt säkra tecken på att naglarna behöver klippas och nu är det gjort!

Igår var jag på Syfestivalen. Det var mycket trevligt, även om inköpen inte blev så stora. Köpte lite garn av Islandsgarn. Ett rött och två svarta Einband till en tänkt sjal samt ett nystan till av svart Lettlopi till den upprepade ponchon, som så småningom ska bli en ny. Jag gillar Islandsgarnet och hon som säljer det är mycket trevlig. De nya dropskatalogerna fick också följa med samt några andra tidningar med symönster i. Det var länge sedan jag köpte något av Ullcentrum, så ett hekto av ett rosa/grått/vitt slank också med hem. Vi var där hela lördagen, ju fler personer man är, ju längre tid tar det och nu var vi tre generationer med lite olika intresseområden. Ingen tid blev över till att hinna gå en sväng på stan.

Ha´ det gott!

12 februari 2013

Stickakademin

I helgen var jag i Eskilstuna genom Sörmlands Stickakademi och lyssnade på Annemor Sundbö. Vilken entusiasm och vilken glöd! Hon visade tröjor hon konstruerat och stickat efter fragment från det hon hittat bland lump och i gamla hus som isolering, eller tröjor målade från olika konstnärers tavlor. Berättade hur hon kunnat följa "lusen" från lusekoftorna långt tillbaka i tiden, hon har lagt ned ett enormt arbete. Hon berättade också att hon får lön från norska staten för sitt arbete. När får någon i Sverige den möjligheten?


Jag har tagit egna bilder, men det blev bilder med så många andra deltagare, att jag väljer att "låna" en bild från Annemors hemsida.

Eftermiddagen ägnade vi åt att lära oss sticka dubbelstickade halsdukar. Inte dubbelstickning så som jag trodde, utan en annorlunda teknik bestående av bara räta maskor, ett varv mörk färg, ett varv ljus färg och lyfta maskor som gav mönstret. Kanske kommer det en bild längre fram, provlappen jag gjorde i lördags tål inte att visas upp... :-)

Ha´ det gott!

8 februari 2013

Benvärmare

Här är benvärmarna som jag stickar.


Nu kommer jag riktigt bra överens med flätan. Mönstret är taget från ett par sockor i tidningen Designer knitting. På förstan sidan finns det skrivna mönstret för ribbstickningen, med några flätor och minskningar. På nästa sida finns diagrammet för flätan. Men för att kunna tolka diagrammet måste man bläddra tillbaka till sida ett för att hitta förklaringarna på de olika tecknen i diagrammet. Det blir mycket bläddrande...

Ha´ det gott!

3 februari 2013

Missöde

Jag stickar inte bara på de beställda benvärmarna, men det känns fortfarande som att de kommer att bli okej. Jag har också en massa gamla projekt som ligger och "vilar" ,så ibland tar jag fram något av dessa. Idag fortsatte jag några varv på en röd kofta, en Fiona av Lene Holme Samsøe, en av mina favoritdesigners.

Det här blev resultatet!


Rundstickan gick av precis där plastlinan går in i metallstickan. Jag trodde först att den lossnat och skulle gå att limma dit igen, men så var det inte. Imorgon blir en ny rundsticka inköpt, har inga fler 5:or på lager. Just nu sitter alla runt 150 maskor på en vanlig jumpersticka och det blir himla tungt att sticka med.

Ha´ det gott!

2 februari 2013

Syfestivalen

Sist jag var på Syfestivalen, vad det regnade den gången, så köpte jag mig ett stick-kit från Islandsgarn. Det var en poncho/hjärtevärmare och jag föll pladask för den. Hem och stickade. Tyvärr fanns det ingen rekommenderad masktäthet och jag vet ju att jag är en lösstickare, så jag tog mindre stickor. Men efter ett tag kände jag ändå att jag nog höll på att sticka en mindre busskur... Jag började också att tvivla på att garnet skulle räcka.


Nu är den upprepad och jag ska försöka bestämma mig för vad jag ska göra med garnet. Antingen så stickar jag om och minskar maskantalet, eller också börjar jag på någon ny variant av poncho. För det har jag bestämt att det ska bli, någon gång. Och rosorna är jag förtjust i och vill nog ha med vid nästa försök också.


Så här ser det ut nu!

Om två veckor är det Syfestival igen. Den här gången hade jag inte tänkt åka... Igår ringde modern och frågade om vi inte kunde åka tillsammans, så nu blir det ändå av. Hon har aldrig varit där och det ska bli spännande. Vi har ju inte alls samma smak vad gäller garner. Modern skulle aldrig ta på sig något av ull, det sticks... Lilla dottern bestämde sig för att hon också ville följa med och stora dottern kommer att möta upp där. Det ska bli kul!

Jag fortsätter med de beställda benvärmarna. Börjat om för tredje gången och jag tror att den här gången känns det som att det blir bra.

Ha´ det gott!