Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 augusti 2013

Min Ylva...

... har varit färdig ett tag nu, men jag har inte haft tid att blogga om den. Jo, tid har jag nog haft, men inte ork? Jag har börjat jobba heltid och inte trodde jag att det skulle vara sådan stor skillnad på att sluta jobba klockan 15.00 till att sluta jobba klockan 16.15. En timma och en kvart per dag ska väl inte vara något?


Jag tycker så mycket om den. I vanliga fall har jag svårt för att få till rätt storlek, men den här gången känns det jättebra. Var noga med att kolla masktätheten innan jag började sticka och det betalar sig i slutresultatet! Undrar om jag kommer ihåg det till nästa gång...? :-)

Mönstret är jättebra skrivet och ränderna gör att det går fort att sticka. Jag kommer säkert att använda mönstret till fler koftor, men i annan stil. Rekommenderas varmt!

Garnet har jag skickat efter från Garnudsalg i Danmark. Det tog väldigt lång tid att få hem garnet och det finns ingen annan möjlighet att ta kontakt med säljaren, förutom att ringa. Igen mailadress. Då var det bättre att vänta, än att ringa och prata danska... Tanken var att det skulle ha blivit två tröjor, en till dottern och en till mig. Men när garnet äntligen kom hem i brevlådan, så passade det inte på flera sätt. Garnet var lite för tjockt och färgerna var inte riktigt okej för dottern. Det är inte lätt att göra en 11-åring nöjd.

Mönster: Ylva av Marias garn
Stickad till: Mig själv
Garn: 2 nystan Garnudsalg.dk tweed 210 i cerise,
2 nystan Garnudsalg.dk tweed 210 i svart,
1 nystan Garnudsalg.dk tweed 210 i rosa,
1 nystan Garnudsalg.dk tweed 210 i brunt
Stickor: 4.0 och 4.5

Ha´ det gott!

21 augusti 2013

Stranded knits

Härom dagen kom den här boken i min brevlåda.


Det började med att jag såg en av modellerna på Ravelry som jag fastnade för. Sedan kom det bilder på fler och många var jättefina, så jag kände mig tvungen att beställa boken. :-) Nu är den min och jag kan verkligen rekommendera den om man tycker om mönstrade modeller i flera färger. Det finns ett par riktigt läckra tröjor och en kofta som jag någon gång skulle vilja sticka.

Ha´ det gott!

10 augusti 2013

Garninköp och koftplanering...

Sista veckorna har jag köpt garn. Haft chansen tidigare i sommar och även varit inne i garnbutiker och gått ut utan påse! Men nu är det kört. Och ska det braka, så ska det göra det ordentligt! :-)


Det började med att jag hittade till Stickpricks blogg och läste om hennes resa till Wollmeise butiken. Jag har hållit emot att köpa så dyra garner tidigare. Vill gärna ha garn med bra kvalitet, men kanske till lite rimligare priser. Nu har jag i alla fall trillat dit och hemma har jag nu tre härvor sockenwolle i den mest underbara röda färg. Vill egentligen inte nysta upp dem...



(Bilden lånad från Ravelry)

Tanken är att garnet ska bli en Emelie. Jag har sett så många fina Emelies och vill så gärna få en egen!

 
De två nästa garnerna har jag köpt på rea på Stoff & Stil och det var otroligt billigt istället. Ett sockgarn som känns helt okej att få till två koftor av.
 
 
(Bilderna lånade från Ravelry)
 
Här har jag planerat att sticka en benvit Laar och en brun Deco. Man kan bli helt galen när man surfar runt på Ravelry - det finns så många otroligt läckra koftor att sticka!!!
 
 
Det sista garnet kom i brevlådan nu i veckan, snabbt levererat från Magasin duett. Supersoft garnet är till en kofta och de två nystan Tussah silk, till en sjal. Till min stora glädje fanns det också knappar medskickade! Var det tankeläsning, att jag ska sticka en kofta?
 
(Bilden lånad från Ravelry.)
 
Av detta garn ska det bli en Alecia Beth. Snygg! Jättehärlig med sina falska flätor som bygger upp koftan på ett riktigt snyggt sätt.
 
Men nu blir det ju problem. Vilken ska jag börja med? Och varför har jag köpt garn till fyra koftor i så tunna garner? Hur ska jag hinna sticka dom under hösten som jag tänkt? Och har jag egentligen tänkt? Ibland funderar man...
 
Ha´ det gott!

6 augusti 2013

Den här sommaren...

Här har det varit tyst en längre tid nu. Den här sommaren har varit en eländig sommar. En riktig jävla skitsommar, om jag uttrycker mig klart och tydligt! Så fort den är över ska den läggas längst bak i minnet och jag hoppas att vi inte behöver uppleva en liknande igen.

Men lite har det blivit stickat i alla fall. Har unnat mig att påbörja flera projekt, så jag har fyra olika stickningar på gång.


En hög med stickningar... :-)
 
 
Det här är en sjal, en Shaelyn. Hittade en för mig ny stickblogg och fick se den här sjalen stickad i en solgul, härlig färg, som man blir glad av! Bloggen heter Stickprick och finns här. Där jag bor finns det två garnaffärer och ingen av dom hade ett lämpligt garn i solgult (garnet är mer gult än fotot visar). Men man ska ju leta hemma först! Jag hade ju gult garn, ett Bergå filtgarn som legat där länge, länge. Det är ju inte världens mjukaste kanske, men efter tvätt och blockning brukar det bli bättre. Hoppas det!
 
 
Det här ska bli en Vitamin D. Än så länge har jag bara stickat oket och ärmarna och den är jättehärlig att sticka. Garnet är Rowan felted tweed som jag köpte för länge sedan till ett annat projekt, men jag ändrade mig...
 
 
Det här är en kul stickning! Det är en Ylva av Marias garn och garnet har jag köpt från Garnudsalg i Danmark. Det här garnet är också köpt till ett annat projekt, men där jag hade svårt att få till masktätheten. Tror att det var tur, för det här känns som att den kommer att bli bra. Det händer ju också något hela tiden när man stickar ränder, borde sticka det oftare.
 
 
Den sista stickningen, en Hitch, har jag visat upp tidigare. Det var den som egentligen skulle bli årets sommarstickning och jag har stickat på den. Egentligen är det inte så mycket kvar. Lite på bakstycket och sedan halsringningen, men det är den stickningen som får ligga mest orörd...
 
Ha´ det gott!