Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

28 oktober 2013

Två sjalar

Mina två sjalar är nu blockade och använda. Fått fina kommentarer om båda och det är mysigt.

Först ut var den gröna. Jag stickade den helt efter mönstret, men tycker nog att den kanske blev lite liten. Nästa gång jag stickar den ska den göras längre. Garnet är underbart mjukt och skönt, köpt från Magasin duett.


Mönster: All about love, gratismönster på Ravelry
Stickad till: Mig
Garn: 2 nystan Onion knit Tussah silk i grönt, färg nr 206
Stickor: 5.5 och 4.0

Nästa sjal är den gula, den solgula som inspirerats av StickPricks fina. Jag gjorde en extra omgång av mönstret, så storleken blev perfekt. Sjalen är stickad i ett garn från Bergå och är lite stickigt...


Mönster: Shaelyn
Stickad till: Mig
Garn: 1,5 härva Bergå filtgarn 6/2 i solgult
Stickor: 5.0

Sedan sist har jag också repat upp två koftor som legat allt för länge i gömmorna. Får bli något annat en annan gång...

Ha´ det gott!

18 oktober 2013

Snö!?!

I år hann vi inte med riktigt...


Ha det gott (ändå)!

15 oktober 2013

App

Nu har jag fått blogger som app i mobilen och testar genom att visa dagens kvällsarbete. 


Ha det gott!

14 oktober 2013

Ny böcker

Sticktid den här helgen har ägnats till att sticka provlappar igen med korsade maskor. Samma mönster i olika garnsorter, ett valt mönster att göra om och en egen komposition är vad helgen har gett. Så nu är det bara att blocka alla lappar...

Blocka, ja. Den gröna sjalen är utspänd och ligger på tork, så jag har kommit en bit på väg i "blockningshelvetet". Bild kommer senare. Får se om den gula sjalen kanske, bara kanske, får sig en omgång imorgon... :-)

Under förra veckan fick jag två nya böcker hem i brevlådan. Kunde ju inte låta bli. Har läst att så många tycker om de här böckerna och de är verkligen fina. Finns jättemycket spännande vantar och koftor att sticka, men också virkade koftor! Någon gång ska jag virka en kofta. Mycket inspiration och många idéer till julklappar och presenter samt saker att göra till sig själv. Härliga böcker, rekommenderas varmt! 

 
För några veckor sedan fick jag hem en bok till i brevlådan, men den tänker jag inte lägga till en bild på. Jag älskade Karin Holmbergs första bok, Karins broderier. Den gav inspiration och lust, jag kan använda den till att bara läsa och lära mig ur och ibland bara bläddra i, hur länge som helst. Den andra, Små och stora broderier, var okej. Men den här sista var inte bra. Känslan av en pysselbilaga för familjen från någon veckotidning infann sig, tyvärr. Men nu står den i min bokhylla och ska så få göra och det jag nu har skrivit kanske jag får äta upp...
 
Ha´ det gott!
 

7 oktober 2013

En till.

Tidig måndag morgon och snart ska jag sätta mig på cykeln och åka till jobbet.


I helgen blev det ännu en "sjalhög" färdig och som ligger och väntar på blockning. Nu väntar jag bara på att blockningslusten ska infinna sig! :-)
 
Ha´ det gott

1 oktober 2013

Om man avmaskat...

... en sjal, så får man lägga upp en ny?

 
 
Den gula "trasan" som ligger i en hög är min Shaelyn som egentligen varit färdigstickad, men inte avmaskad, under en längre tid. Nu väntar den på att bli blockad och jag tror att jag kommer att kunna få den ganska stor när den blir färdig.
 
Så klart att man måste få lägga upp till en ny sjal, när man är färdig med en! Det gröna ska bli en All about love och garnet är Tussah silk från Magasin duett. Jag har sett att många stickat den i det garnet och sjalen är fin i både storlek och modell, garnet är jättemjukt och färgen är härlig. Kan inte bli bättre?
 
Annars har mitt stickande mest bestått i att sticka provlappar till grundkursen i stickning på HV skolan. I helgen stickade vi korsade maskor och nu är det över en månad till nästa helg och kurstillfälle. Som tur är brukar ju tiden gå fort!
 
Ha´ det gott!