Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

24 november 2013

Det är snart jul

Den här veckan har jag tagit fram vinterjackan! Nu känns det att vintern är på gång, även fast det inte kommit någon snö. Den här hösten har varit snäll när det gäller vädret, men har gått alldeles för fort. Vart tar tiden vägen?

När det gäller stickningen så är det full fart med julklappsstickningen nu och därför har det varit tyst och stilla här. Men den här julklappen är jag nästan hundra procent säker på att den går att visa. Mottagaren lär inte hitta hit... :-)

Jag har stickat ett par Manchester United sockor och ett par vantar till barnens kusin. Killarna på jobbet har hjälpt mig med färgerna, men jag undrar om de inte glömde den gula...?


Mönster: Eget enkelt sock- och vantmönster
Stickade till: Elin
Garn: 3 nystan Drops Karisma i rött, färg nr 48, 2 nystan Drops Karisma i svart, färg nr 05, 1 nystan Drops Karisma i vitt/natur, färg nr 01.
Stickor: 4

Ha´ det gott!

5 november 2013

Två UFOs

Efter att jag repat upp de två koftorna började jag riva runt bland påsar och projekt i stickkorgen. Det finns några stycken... :-)

I botten låg ett par påbörjade strumpor. Den ena strumpan var färdig och den andra hade jag hunnit till hälen på. Jag vet inte hur många år sedan det var som jag började sticka på dom, men tanken var att det skulle vara en semesterstickning i bilen. Och i bilen har stickningen legat lääänge. När vi sedan bytte bil så tog jag in påsen och nu har de legat i korgen i några år också. Men nu är de klara. Man kan fundera på varför det blir som det blir. Det tog inte lång tid att sticka färdigt strumpan, så varför ha jag inte gjort det tidigare?

 

Mönster: Det är ett norskt mönster som jag hittade gratis på nätet för många år sedan, men som jag inte kan hitta tillbaka till nu. Strumporna heter zig-zag sokker.
Stickade till: Mig
Garn: 2 nystan Regia cotton i färg nr 4076
Stickor: 2.5

Nästa UFO är ett par vantar som inte legat lika länge, men som också är ganska oklart varför jag inte gjorde färdigt direkt. En egen variant av Lovikka vantar. Lovikka vantar är varma, men så tjocka och otympliga. De här är stickade i Drops Lima. Eftersom jag stickar så löst, så gick jag ned med ett helt nummer på stickorna och de blev täta och varma, men för små för mig. Tappade sugen när första vanten var färdig och sanningen gick upp för mig. Men nu är de klara, så det kommer att bli en julklapp till lilla dottern. Perfekt storlek för en 12-årings händer.


Mönster: Mitt eget
Stickade till: Lilla dottern
Garn: 2 nystan vintervit Drops Lima, färg nr 100 samt några meter av grå Drops Lima, färg nr 519.
Stickor: 3.5

Tog sedan fram en tredje påse och stickade färdigt en halsvärmare som nu ligger för blockning. Bild kommer senare.

Ha´ det gott!