Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

21 januari 2015

Ett gammalt projekt

På stickfronten intet nytt skulle man kunna säga, men riktigt så är det ju inte. Jag håller på med ett hemligt projekt som jag inte kan visa här ännu och jag håller på att rensa, sortera och packetera mina garner. Jag har tidigare haft dem liggandes i olika stora kartonger. Platsen där jag förvarade kartongerna har nu blivit invaderat av yngsta dotterns kläder, så kartongerna har stått i vårt sovrum... Inte så bra kanske, men valet har varit där eller i vår gamla källare och då var ju valet inte så svårt? Nu har jag köpt stora platsboxar med lock och det tror jag att det kommer att bli bra till slut. Eftersom de är tätslutande så kanske källaren skulle kunna bli aktuell, men först ska jag försöka hitta någon annan plats! :-)

Passar på att visa ett gammalt projekt istället.



Mönster: Lowbrow cowl
Stickad till: Mig
Garn: 4 nystan Drops Lima i natur, färg nr 0100
Stickor: 4

Den är stickad av lite olika rester av den naturfärgade Liman, men jag tycker inte att det syns så väl när det är naturfärgat, inte i det här fallet i alla fall. Jag följde mönstret precis som det stod och blockade den precis efter måtten i mönstret. Men om jag ska göra en till tror jag att jag kommer att lägga till en "bladrad" så att den blir lite större. Den sitter lite väl tajt som det är nu.

Ha´ det gott!

8 januari 2015

En julklapp till.



På facebook är jag med i en norsk "Strikkesida" där det delas massor av fina stickade saker! Bland annat har det varit jättepopulärt att sticka en Michael Kors halsduk och det fick lilla dottern nys om. Ville ha! :-) Det fanns många olika förslag om vilket garn, vilka stickor och hur många maskor man skulle lägga upp. Hur klarade vi oss utan internet tidigare? Här är familjen så van vid att jag sitter och stickar, så att jag stickar julklappar precis bredvid den som ska få klappen, det märker man inte...


Mönster: Från facebook
Stickad till: Thea
Garn: 4 nystan Drops Cloud i natur, färg nummer 01
Stickor: 9.0


Jag lade upp 25 maskor och stickade mosstickning 1 rät, 1 avig. Klippte fransar från det sista nystanet och stickade sedan till garnet tog slut. Garnet är garanterat fritt från att det sticks! Dottern är lite känslig för sånt, men det här är mjukt och härligt.


Ha´ det gott!











4 januari 2015

Julklappar till sig själv?


Ibland får man köpa sina julklappar själv. Det blir bäst så... :-) 

De här två böckerna fick jag av Tomten i år. Båda böckerna bjuder på många fina modeller och är jätteläckra att bara sitta och bläddra i. Vet inte om jag kommer att sticka något någon gång ur dom, men all inspiration som böckerna ger är värt varenda krona! 

Ha' det gott! 

1 januari 2015

Gott nytt stickår!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt stickår med många nya spännande projekt och kanske några gamla som kommer att bli färdiga! Det sista gäller tyvärr mig, har kommit fram till att jag troligen har någon slags fobi mot att sticka ärmar...? :-) Har fyra koftor som ligger och väntar på att bli färdigstickade och det är just ärmarna som det stannat vid. Måste ta tag i det...

Stora dottern fick ett par vantar i julklapp. Ett par Gudrun. Jag hade vissa problem med att få till dem. Jag stickar ganska löst och fick inte riktigt till storleken på vantarna. Bytte till stickor nummer 2, men om jag ska sticka fler par, måste jag nog minska ned både på antalet maskor och varv på något sätt, speciellt tummen. Gjorde om spetsmudden till en mer "vanlig". Och dottern blev nöjd, vilket var viktigast och motivet är ju härligt!


Mönster: Gudrun av Maria Lärkäng (Asfaltsflickan)
Stickade till: Sandra
Garn: 1 nystan Rauma finullgarn i koksgrå färg 414 och 1 nystan Rauma finullgarn i cerise, färg 4886.
Stickor: 2

Idag vill inte bloggen uppföra sig som jag vill! Så ser det konstigt ut, så får det göra det... :-( Har fått hoppa mellan datorn och telefonen och får inte till det ändå! 

Ha´ det gott!