Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

1 januari 2014

Tre par julklappsvantar

Idag är det den 1 januari 2014. Ett helt nytt år ligger framför oss och jag önskar oss alla massor med sticktid under året, mycket inspiration och nya stickerfarenheter. Som förra året ska jag försöka att först och främst kolla genom mitt garnlager, innan jag beställer eller ger mig ut för att handla garn. Och eftersom jag känner mig själv rätt väl, så förstår jag att det kommer säkert inte att gå, men som sagt, jag ska försöka.


De första vantarna är en julklapp till min mamma. Hon älskar änglar i alla former! Jag har gjort några ändringar på mönstret och gjorde till exempel inga hjärtan på tummen.

Mönster: Ängel från Vantboken av Solveig Larsson
Stickade till: Min mamma
Garn: 1 nystan Gjestal Nagano i grått, färg nummer 327 samt 1 nystan Idena Robust i natur, färg nummer 88
Stickor: 2.0


Nästa par är en julklapp till yngsta dottern. Den första vanten stickade jag till barnens farmor, men med för små stickor och den har nu legat länge och väntat på sin kompis. Och nu är de två. Jag skrev om skillnaden på storleken på vantarna genom att sticka på stickor mer 2.5 eller stickor nummer 3.0 här. Jag har gjort om mönstret lite genom att ta bort en rad med lingon, annars hade de blivit alldeles för långa. Men jag är inte säker på att hon kommer att använda dem allt för ofta...

Mönster: Lingonberry mittens
Stickade till: Yngsta dottern
Garn: 1 nystan Gjestal Silja sock i rött, färg nummer 304 samt 1 nystan Gjestal Silja sock i vitt, färg nummer 300
Stickor: 2.5

 
 
Sista paret ut är ett par vantar till äldsta dottern. Som den Doctor Who fantast/nörd hon är ska hon naturligtvis ha ett par vantar inspirerade av TV-serien. Jag var tvungen att repa upp och göra om mönstret här också, eftersom det blå garnet var lite tjockare än rekommenderat och även om jag bytte ned mig till stickor nummer 2.0, så blev de för stora. Fick ta bort sammanlagt 8 maskor och nu blev de okej.
 
Stickade till: Äldsta dottern
Garn: 1 nystan Gjestal Silja sock i grått, färg nummer 305 samt 1 nystan Teetee Pallas i blått, färg nummer 14
Stickor: 2.0
 
Ha´ det gott!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Fina vantar du gjort!
Kanske kommer inte yngsta dottern att använda dem jättemycket men jag tror ändå att det finns en glädje i att få sådana fina hemgjorda vantar. Förr eller senare kommer insikten om det.