Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

21 september 2011

Länge sedan sist...

Nu är det ju faktiskt en månad sedan jag uppdaterade här! Det var inte meningen. September och oktober månad är våra födelsedagsmånader i släkten. Vi kör ett par stycken varje vecka, så har vi gjort det sedan. Verksamheten på jobbet har också dragit igång för fullt och lite mer efter sommaren. Om det har funnits tid för stickning? Det är klart att det har, men tydligen inte tid för att blogga!
Något som glädjer mig är att nu verkar det som att blogger, efter den gjorts om, verkar fungera på min dator också! Glädjer mig och det gör att jag inte behöver planera för att blogga, kan skriva när lusten faller på nu när jag inte behöver ragga annan dator (som är ledig...).


Det här är min Freyja som blivit färdig. Underbar kofta, jättehärlig att ha nu till hösten. Den blev bara lite stor, men bättre det än för liten. Om jag ska sticka en till så ska jag ta maskor från bålen och lägga på ärmarna i stället, som kunde varit lite vidare. Blockade ut dem lite lätt, så det ordnade sig ändå. Men det är ett tips, för över några maskor till ärmarna, så är mönstret perfekt!

Mönster: Freyja från Knitting Island
Stickad till: Mig själv
Garn: 8 nystan Istex Lett-Lopi i färg 5, svart, 2 nystan Svarta fårets Raggsocksgarn i färg 11, ljusgrått
Stickor: 4 mm


Nästa färdiga projekt är ett par födelsedagsvantar till min svägerska som brukar säga att hon älskar vantar. Och det behöver hon ju inte säga mer än en gång, här kommer ett par till. Mönstret skickade jag efter för några år sedan från YlloTyll. Vantarna är sedan tovade i tvättmaskinen. Först två gånger på 40 grader med ganska mycket annan tvätt. Första gången filtade de ihop sig lite, andra gången inte alls så mycket mer. I tvättmaskinen igen på 60 grader med massa lakan och då blev de bra. Hjärtat är av filt och fastbroderat med langettstygn. Det sitter också tre små glaspärlor över hjärtat, syns kanske inte så bra på bilden, men de finns där.

Stickade till: Lotta
Garn: 2 nystan Sandnes Tove i färg 1035, ljusgrå
Stickor: 2.5 mm

Jättebra mönster som blir ett par härligt varma vantar. Jag ska försöka hinna sticka ett par till mig själv också innan det blir för kallt.

Pippitröjan i förra inlägget till dottern är också nästan klar. Ska bara virka halskanten och blocka den lite. Och sedan har jag ju hunnit börja på ett nytt projekt också. Och börjat och repat upp några projekt under den här månaden.
Så klart... :-)

Ha´ det gott!


2 kommentarer:

ylva sa...

så fin din freyjatröja blev gillar det enkla och stilrena knapparna verkar vara mitt i prick. Förstår att det kommer bli en favorit nu när kylan kryper på.

Svägerskan kommer säkert bli helnöjd, ska kanske testa det där mönstret , har nånstans tror jag

Pernilla sa...

Jättefin kofta! Den har jag funderat på att sticka. Jag är bara lite orolig för att klippa upp den.