Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

25 mars 2012

En röd översize

Lilla dottern önskade sig en stor och mjuk tröja. Vi hade varit nere på stan och sett alla "oversized" tröjor som fanns att välja på, så vi gick till en av stadens garnaffärer för att se om det fanns något tänktbart garn. Grönt skulle det vara! Det fanns bara ett nystan hemma i affären, men hon skulle beställa veckan efter, så det var bara att vänta.

Av någon anledning (men behövs det någon anledning?) så dök vi ner i garnlagret här hemma några dagar senare. Kartongen med mohairgarn togs fram och där låg det! Ett knallrött garn som jag fått av en gammal arbetskamrat för många, många år sedan. Garnet hette Succé och på prislappen stod det 10 kronor för ett nystan och att det var köpt på Konsum. Det här var garnet hon skulle ha till sin tröja!


Det gröna garnet sa vi ifrån om, vilket inte gjorde något. Någon annan skulle bli glad över att få köpa det istället sa vår "garntant". Så det blev en röd tröja istället för en grön...

Mönster: Eget
Stickad till: Thea
Garn: 3 nystan Succé i rött, färg 02
Stickor: 6.0 och 8.0

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Så härlig den blev! Succé hela vägen :-)!