Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

6 april 2013

Fiona blir Amanda?

Den här veckan har det varit underbart väder. Inte varmt, det sa jag inte, men soligt! Snön och isen kämpar verklingen på med att försöka smälta undan. 10-15 grader i nästa helg sa de nyss på vädret på TV, jag hoppas. Yngsta dottern och jag hade påsklov i tisdags och var och shoppade. Garn? Jo, naturligtvis kom det med en sådan påse hem också... Det var ju dottern som ville ha en tröja och vem kan säga nej, då! ;-)

I torsdags slog sedan förkylningen till med all kraft. Det var länge sedan som jag var sjuk, så det var nog min tur nu. Feber, ont i halsen, snorig och hosta, allt som ska tillhöra. Men innan den kom så hände det här:

1. Det här är en påbörjad Fionas frakke från boken Mere feminin strik.
 
2. Upprepad!
 
3. En påbörjad Amanda från samma bok.
 
Jag tycker verkligen om Lene Holme Samsøes modeller, vilket jag troligen redan har talat om ett par gånger här på bloggen. Men att sticka Fionas frakke i Drops Nepal blev alldeles för tungt. Jag hoppas att garnet passar bättre till en Amanda. Jag har nu hunnit en bra bit längre än på bilden, bilden är från förra helgen när jag kunde sitta ute och sticka i solen.
 
Just nu är det en maktkamp som sker mellan den här koftan till mig och tröjan till dottern och det nyinköpta garnet. Troligen vinner dotterns, det är inte många gånger som hon hittar något som hon vill ha stickat, så man får vara tacksam. :-)
 
Ha´ det gott!
 
 

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ja, ibland är både garn och modell rätt...men inte samtidigt! Klokt att repa upp!
Krya på dig!