Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 april 2013

Joruns kofta

Jag har stickat en mig en kofta, en Joruns kofta från Yllotyll. Jag har stickat den i ett gammalt grått tvåtrådigt ullgarn från Kilafors, ett garn som jag köpte för länge sedan. Det såldes ut billigt på grund av att det inte var riktigt bra tvinnat och det har legat i mina gömmor ända tills jag såg den här koftan. Den är stickad med en tråd grått ullgarn och en tråd rosa Kidsilk från Drops. Till slut har jag virkat en liten rosa kant runt hela koftan. Jag är jättenöjd med den - förutom storleken!

Min kroppsuppfattning är totalt skev när det gäller att sticka saker till mig själv. Uppfattar mig mycket större än vad jag är och att det är lika bra att lägga till lite extra, så att det inte blir för litet... Det mesta blir för stort och den här tar verkligen priset! Jag stickar ett prov för masktätheten och mäter och testar tills den bli rätt. Sedan är jag rädd att den ska bli lite för liten och går upp en storlek, samtidigt som när jag börjat sticka och fått upp farten, stickar mycket lösare än på provlappen. Det blev ingen kofta - det blev ett hus!


Mönster: Joruns kofta
Stickad till: Mig själv?
Garn: 3 härvor 2-trådigt Kilafors ullgarn i ljusgrå, 4 nystan Drops Kidsilk i rosa, färg nummer 03
Stickor: 7.0

Har lite andra projekt på gång också, ungefär ett projekt i varje rum. Det gör inte att det går så fort med någon av projekten , men det ger variation! :-)

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Otaliga projekt sa...

Synd om den inte passar, för den var verkligen fin. Gillar speciellt den rosa kanten runtom.