Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

8 december 2013

Andra advent

Jag har sagt det förut och säger det igen: Tiden går alldeles för fort! Idag är det andra advent och det är inte så många dagar kvar till jul. Julklappsstickningen fortgår och jag kan inte säga att det gått så vidare bra... Jag har repat upp och börjat om, repat upp och börjat om...

Men något har i alla fall blivit klart.


Mönster: Treads
Stickade till: Johanna
Garn: 1 nystan Sandnes Tove i svart, färg nummer 1088
Stickor: 3.0

Jag har gjort om mönstret lite, det är inga påbörjade fingrar på mina. Det är inte heller samma mönster, utan jag har använt mig av vanlig dubbel mosstickning. Jag har stickat samma vantar tidigare, till mottagarens mamma och det är hon som sagt att dottern också vill ha. Hoppas att det stämmer? :-)

Sista året har yngsta dottern haft en vikarierande lärare i tvärflöjt. Hon har gett henne ett ytterligare år som hon spelat och även fått henne att vara med i vårens musikal. En underbar flöjtfröken! Nu slutar hon eftersom den ordinarie kommer tillbaka från barnledighet och efter musikalen kommer nog dottern att ge upp. Men vi är tacksamma över det här "extra" året!


Mönster: Note wrist warmer
Stickade till: Tina, flöjtfröken
Garn: Svarta fåret Baby merino i grått, färg nummer 03 + cirka 590 pärlor
Stickor: 2.0

Mönstret finns gratis på Ravelry. Tyvärr så blev det ett fel på den ena, där en not fick "pinnen" på fel sida av punkten. Dottern säger att det gör inget, men det retar mig lite. Nu hinner jag inte sticka en ny, eftersom dessa ska överlämnas imorgon. Det får bli som det blev.

En sak har blivit färdigt till mig själv också. En, vad kallas det för? Halsvärmare? Den är stickad av ett mönster från Yllotyll och jag har köpt garn till ett par vantar och en mössa också, men det får bli efter jul!


Mönster: Krage med löv från Yllotyll
Stickad till: Mig själv
Garn: 4 nystan Drops Nepal i orange, färg nummer 2920
Stickor: 5.0

Tre julklappar och en födelsedagspresent finns på stickorna nu. Jag fortsätter!


Ha´ det gott!Inga kommentarer: