Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

19 november 2010

Baskern som inte bestämt sig för vem den ska tillhöra


Här är det kallt och en viss julkänsla börjar infinna sig. Ute ligger ett tunt vitt snötäcke och det räcker så bra. Tänk om det kunde vara så här hela vintern, några grader minus och lite snö så att det i alla fall blev lite ljust. Jag är inte sugen på att ha det som förra vintern, då snövallarna var så höga så det var svårt att kasta upp snön när man skottade. Och kallt var det! Nej, det här räcker så bra!

För ett tag sedan stickade jag en basker, men jag har inte bloggat om den förrän nu. Jag stickade den till mig själv, men jag blev inte helt nöjd när jag såg den sitta på mitt huvud, har lite svårt för mössor och liknande. Känner mig inte bekväm i det. Så jag frågade lilla dottern om hon skulle kunna tänka sig att använda den. Jo, det skulle hon kanske...

Några dagar gick det bra, men sedan kröp det fram. Den kliade! Helt otroligt, den är stickad i mjukaste alpacka och så kliar den! :-) Nu ligger den i korgen i hallen och jag antar att den är min igen. Får se om jag kan få till det, så att jag kan använda den.

Stickad till: Mig/dottern/mig
Garn: Filcolana Indiecita, 1 nystan, färg 100
Stickor: Nr 2 och 2,5

Bilden blev inte alls bra, det är bättre att gå till mönstret och titta hur den ser ut. Men det är en fin modell, den var rolig och snabb att sticka och jag följde mönstret till punkt och pricka.

Just nu går jag och förbereder mig på att blocka en sjal. Det är jättekul att sticka sjalar, men inte att blocka dom! Kanske blir det gjort under helgen.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Veronica sa...

Den var ju jättefin. En sån måste jag försöka göra. Kli eller inte kli =)

Annika sa...

Tack snälla Veronica!
Ibland måste man stå ut... :-)

Cecilia sa...

Äsch, ungdomar och deras känsliga skinn... :-)
Likadant med min dotter...och min man...och sonen med, förresten! :-)
Baskern ser jättefin ut! Jag har lite svårt att få mössor att sitta kvar på min ovanligt toppiga (?) skalle så jag kan aldrig bära mössa så där snitsigt som andra kan. Kanske behöver ha mer produkter i håret? :-)

Annika sa...

Det är samma här Cecilia, jag kan inte heller få mössor att sitta snitsigt, hur jag än gör.
Men jag har inte gett mig än, har en ny planerad... :-)

Sunna sa...

den är verkligen snygg så det skulle ju vara synd om den inte gick att använda

Annika sa...

Hej Sunna!
Jag tror att den får ligga till sig lite och sedan får jag ta nya tag framför spegeln! :-)