Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

22 november 2010

Pulsvärmare


Jag fick en beställning på röda pulsvärmare med svarta pärlor och det skulle vara hjärtan på, av en bekant som har en tygaffär här i stan. Det klart att man ställer upp på sådant! Hon har nyligen tagit över affären och det finns lite garn där, men inte något vidare intressant. Jag har stora förhoppningar om att det kommer att ändras med tiden!

Det blev tre pulsvärmare innan jag blev nöjd. Alla är stickade i Svarta fårets babyull, färg 823. De första jag stickade, med stora hjärtan, blev inte bra eftersom jag använde en ny storlek på pärlorna, 8/0. Nytt försök och det blev de med små, små hjärtan och där stickade jag med rätt pärlstorlek, 9/0. Men hjärtana blev för små, ser ut som små fyrkanter. Sista försöket blev ett par som jag blev nöjd med. Full fart ned på stan och lämnade dem, men glömde naturligtvis att ta fotot först. Det är därför det bara är två par på kortet... Bilden är urusel, men kanske man kan få lite hum om hur de ser ut?

Under helgen har jag också stickat mig en mössa till. Och nej, det blir ingen bild! Ännu en mössa som inte passade just mitt huvud. :-) Men jag har fått mig ett nytt favoritgarn. Rowans Cocoon! Jag drömmer om att sticka en stor, härlig vinterkofta i det garnet. Varm, mjuk och gosig!Jag har tjuvstartat lite med julen! Köpt mig en vit hyacint som nu står i köket och jag hoppas att den slår ut till helgen.

Ha´ det gott!

2 kommentarer:

Veronica sa...

Jag har också tjuvstartat julen med vita hyacinter =)
Fina handledsvärmare du gjort. Jag måste pröva att sticka med pärlor nån gång, det ser så fint ut.

Annika sa...

Tack snälla!
Ibland är det bara ett eländigt pillergöra med pärlor, men sedan ibland så lossnar det och går jättelätt. Varven bara flyger fram. Det klart att du ska prova!
Ha´ det gott!