Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

20 juni 2011

Frökenvantarna


Min yngsta dotter slutade trean i år och ville att jag skulle sticka något till hennes fröknar. Det var lite kort om tid och först började jag med Tant koftas Tomtebovantar. Blev en jättefin vante, men med bara fem dagar kvar för att sticka tre ytterligare vantar, fick jag tyvärr ge upp och ge mig på något som gick fortare. Det blev två par ugglavantar i dubbelt alpacka och vi hoppas att de blev nöjda och får användning av vantarna i vinter.

Mönster: Give a Hoot, uggle-vantar
Stickad till: Lilla dotterns fröknar
Garn: 2 nystan Drops alpacka, färg 0302, beige och 2 nystan Du Store Alpakkas Tynn Alpakka färg 114, grå.
Stickor: 3.5

Men nu är det sommarlov och även semester! Igår regnade det hela dagen så jag passade på att städa bland mina garnkartonger i klädkammaren och försökte sortera upp det som låg i påsar bredvid. Hittade garn som jag glömt att jag hade och kom på lite mer ideér vad man kan sticka...

Har också kommit på hur lätt det är att köpa mönster genom PayPal och Ravelry. Ett lösenord och ett par klick så har jag mönstret i min ägo! Kan nog kanske vara lite farligt, men så kul, så kul!

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Hedvig sa...

Åh, jag gillar dessa! :)