Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

16 juni 2011

Pippi-tröja/klänning
Nu gör jag ett nytt försök med Blogger. Jag kan skriva och lägga in bilder, men jag kan inte redigera eller publicera på min dator. Men det kan jag göra på jobbdatorn...? Heltokigt!?! Detta tar bort lusten att blogga och att göra något spontant känns omöjligt. Därav dåligt med inlägg sista tiden.

Här är stora dotterns Pippi-tröja/klänning. Det är den tröjan som det gått troll i och som jag skrivit om tidigare. Men nu var jag tvungen att ta mig i kragen, repa upp det och göra om och färdigställa. Jag blev nöjd med resultatet och dottern också, tror jag. Hoppas att det blir en kall höst och vinter, så att hon får användning för den.

Stickad till: Stora dottern
Garn: 12 nystan Doris från Vartofta garn, färg 6057 - natur, 1 nystan Sandnes Smart, färg 4219 - röd, 1 nystan Sandnes Smart, färg 6355 - blå
Stickor: 3,5

Jag kan inte säga att jag följde mönstret, men det var bra att ha som mall. Ärmarna var alldeles för breda, så det blev att repa upp och göra om. Det var på håret att det röda och det blå garnet räckte, blev endast några meter kvar av varje. Om någon tänker sticka av Doris från Vartofta, håll koll på om det är en liten, liten, tunn, röd tråd i garnet. Knappt synbar i nystanet, men syns väl när det är uppstickat och då är det bara att repa upp...

Ha´ det gott!

Inga kommentarer: