Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

8 januari 2012

Jag får göra en avstickare!

Efter cirka 20 centimeter på den långa raksträckan hade jag tur att få göra en avstickare in på en mindre och mycket krokigare väg! :-)

Jag fick en beställning på ett par vantar som ska vara klara till början av februari och då få man ju börja direkt. Beställaren och jag hittade inget mönster som passade direkt, kom fram till att det skulle vara två färger och inte en massa stjärnor och blommor, gärna ett lite grafiskt mönster.

Garn införskaffades och ett mönster hos Garnstudio till just det garnet, som jag tänkte använda maskantalet och tummen ifrån. Men man ska läsa mönstret ordentligt och framför allt tänka till lite - om masktätheten är 24 maskor och antalet maskor runt handen är 64, blir det en vante som mäter 26 centimeter, alltså en jättevante! Det brukar ju räcka med 20 centimeter och jag har ändå ganska stora händer.

Repa upp och minska maskantalet - för litet. Repa upp och lägga upp mer maskor - mönstret såg så otydligt ut. Letade upp ett annat mönster och mindre stickor - för litet. Den här gången klippte jag av trådarna och började om, orkade inte repa upp en gång till. Men nu tror jag att det blir okej...


Om det är någon som känner igen mönstret, så har jag "lånat" det från Tiit´s socks ur boken "Folk knitting in Estonia".

Ha´ det gott!

2 kommentarer:

EvaL8 sa...

Just nu ligger "Folk knitting in Estonia" bredvid mig i soffan. Jag förbereder en vantkurs med estniska förtecken. Vantarna ser ut att bli jättefina. (Garnstudio har lite märkliga beskrivningar ibland.)

Cecilia sa...

Ibland har man lite motflyt...men du har kämpat på tappert! jag skulle nog meddelat beställaren att det inget blev... härliga färger har du och mönstret är jättefint!