Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

22 januari 2012

Vantblockare

Veckorna bara försvinner iväg... Nu är det vinter! Jag stickar på, men inte så mycket varje dag. Tiden räcker liksom inte till.

De beställda vantarna är klara, men behöver blockas ut till en större storlek. Jag har gått i flera dagar och funderat på hur det bäst ska göras. På Etsy hittade jag för länge sedan blockare för vantar, precis som det också finns för sockor och nu skulle jag behöva dem! Efter lite sökning så hittade jag flera olika, det var till och med så att måtten stod på någon sida och det var bara att sätta igång.Jag hade en gammal skärbräda i plast, några millimeter tjock och nu har det blivit vantblockare av den. Det gick bra att klippa i plasten med sax och om det blev lite ojämnt så använde jag potatisskalaren för att jämna ut kanten. Jag har inte hunnit använda dom, men jag hoppas att det kommer att fungera. Rapport kommer senare.

Ha´ det gott!

6 kommentarer:

Bettan sa...

Vilken häftig ide!!
Kram sytanten

Cecilia sa...

Det var ju fiffigt!

Otaliga projekt sa...

Mycket snajdig idé!

Hedvig sa...

Smart! Ser fram emot rapport hur det funkade! :)

Medea sa...

Men oj så smart!!

"mamma" sa...

Hej alla. Jag har hört många som köpt de billiga plastskärbrädorna på Ikea som de skurit ut blockar ur. Billigt och bra.