Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

15 juli 2012

Två färdiga börsar

Den här veckan har jag pysslat med lite försöksverksamhet. Bilder kommer senare, om jag blir nöjd...

Jag har också fått till 2 nya virkade börsar. En till lilla dottern och en till mig själv. Jag har övergett symaskinen och syr i dragkedjorna för hand igen. Jag tror att det blir bäst, bra blir det inte, men det blir bättre...


Jag börjar med att lägga upp 5 lm och virkar 12 fm runt ringen. Sedan fortsätter jag att öka 6 maskor varje varv till storleken känns okej. De två jag har virkat nu i veckan är virkade i M&K Victoria och slutade med 42 maskor innan jag började virka rakt upp. Jag slutar virka när jag viker den dubbel och det känns som en rätt storlek. I tunnare garn brukar jag sluta med 66 maskor. Kommer inte ihåg var jag såg ideén första gången, troligen på Ravelry eller i någons blogg.


Dragkedjan får duga - övning ger färdighet. :-)Nu har jag fyra veckors semester framför mig. Välbehövlig! Hoppas, som alla andra, att solen snart bestämmer sig för att titta fram ordentligt. Visst har den visat sig i helgen, men lika ofta har regnet visat sig...

Ha´ det gott!

3 kommentarer:

EvaL8 sa...

Fina små börsar. Jag syr alltid fast blixtlås för hand. Tycker inte det är något problem. Jag köper blixtlås i metervara och lösa dragkläppar för att få rätt längd. Finns hos qulitbutiker.

Cecilia sa...

Så fina och det ser inte ut att vara några problem med dragkedjorna, det syns i alla fall inte på bilderna!

Hedvig sa...

Oh, gillar den svart/vita! :)