Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

3 september 2012

Farmors vantar

I helgen har vi firat farmors födelsedag i dagarna två! Vantarna blev klara och jag blev riktigt nöjd med dem. Det är skönt när man ska ge bort något, att det inte känns halvdant.


Mönster: Lingonberry mittens
Stickade till: Barnens farmor
Garn: 1 nystan Gjestal Silja i vitt, färg 317 samt 1 nystan Gjestal i rött, färg 304.
Stickor: 3.0

Vägen till färdiga vantar var dock inte spikrak. Eftersom jag stickar så löst brukar jag alltid gå ned ett, eller ett halvnummer i stickor. Så också här. Med stickor 2.5 blev det en liten vante, men den passade lilla dottern perfekt. Så nu ligger det en färdig liten vante som väntar på att jag ska sticka en till. Det gäller bara att ta tag i det...

Här på bilden syns skillnaden på storleken, bara på grund av ett halvnummer mindre stickor.


Jag bytte till stickor nummer tre och stickade på, helt efter mönstret. När jag sedan provade den, så var den alldeles för lång! Repa upp och göra om, både den lilla och den stora vanten. Men det blev ingen virkad kant nedtill, den kändes inte helt rätt.

Om två veckor är nästa födelsedag som det ska stickas till. Har startat upp ikväll. Börjat, repat upp, börjat, repat upp, börjat igen och tredje gången gillt verkar det som att det är okej. Den här gången är det inte några vantar, utan ett par sockor.

Ha´ det gott!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Fina vantar, trevligt också att dotter och farmor får likadana!
Bra att visa hurpass stor skillnad en halv stickstorlek gör.

Manduzana stickar sa...

Vilka fina vantar!

Pysselfarmor sa...

Fantastiskt fina!