Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

26 januari 2013

Presenter har det stickats sista tiden

Nu fungerar det igen! Nu går det att lägga in bilder från internet explorer i bloggen. Jag vet ju att man skulle byta till google chrome som webläsare och tack snälla för all hjälp, men det blev ju liksom aldrig prövat. Teknik och jag har aldrig gått hand-i-hand och det tar emot så förskräckligt. Jag vill ju att det ska fungera som det brukar! Jag läste också någonstans att man jobbade på att lösa problemet och att vänta ut saker, det kan jag. :-)

Nu kan jag i alla fall visa vad jag gjort sista veckorna. I tisdags föddes en liten Pelle och han har fått en liten kofta. Koftan är stickad i Drops Fabel, efter ett Dropsmönster och eftersom man redan visste att det skulle bli en pojke, blev den tråkigt, traditionellt blått?


Mönster: Rätstickad babykofta från Drops
Stickad till: Pelle
Garn: 3 nystan Drops Fabel i blått, färg nr 522
Stickor: 2.5

Nästa present är till Pelles mammas mormor (gammelmormor måste det bli?) som är reumatiker. Handledsvärmare ritade på rutigt papper och sedan stickade i babygarn med vanliga små glaspärlor med silverrand, storlek 9.


Mönster: Eget
Stickade till: Pelles mammas mormor Ulla
Garn: 1 nystan Svarta Fårets babyull i svart, färg nr 815
Stickor: 2.0

Jag har några vänner som är jägare, vilket jag inte alls är. Den enda jakt som jag ägnar mig åt är garnjakt och det är jag bra på! En av mina vänner fick vantar för en tid sen och nu kom en beställning på ett par till en kamrat till henne. Den som inte vill titta, får blunda - de är lite småfräcka... :-)

 
Mönster: "Lykke i skogen" (men länken är tyvärr borttagen nu, som det verkar)
Stickade till: En kamrats kamrat
Garn: 2 nystan Peer Gynt från Sandnes i svart, färg nr 1099 och ett nystan Peer Gynt från Sandnes i ofärgat, färg nr 1012
Stickor: 3.0
 
Nästa projekt ska påbörjas idag, men det blir inte till mig själv den här gången heller. Det ska bli ett par benvärmare till en hästtjej. Går åt just nu. En morgon här i veckan var det 22 grader minus... Alldeles för kallt!
 
I måndags var jag på tvåändsstickning på biblioteket, organiserat av hemslöjdsföreningen. Det är tredje gången jag försöker mig på detta. Och det går bättre och bättre... När jag får tid - någon gång - ska jag ge mig på ett par vantar till mig själv.
 
Ha´ det gott!


1 kommentar:

Cecilia sa...

Jättefin kofta till Pelle! Pojkar FÅR ha blått, risken med en i övrigt bra diskussion kring hur man klär barn är att det ibland nästan slår över åt andra hållet och så måste alla pojkar ha rosa och alla flickor tröjor med Batman!
Massa fina presenter du gjort!