Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

1 januari 2013

Tre bortlämnade julklappar

I år blev det tre stickade julklappar att ge bort och jag tror att alla uppskattades. Tänk att det ofta blir så att den man inte trodde skulle bry sig så mycket, verkligen visade att han uppskattade sina sockar. Det värmer i fasterhjärtat!


Först ut är ett par knästrumpor som önskades av barnens kusin. Enligt hennes mor så skulle det vara ett par långa strumpor som räckte över stövlarna. När sedan paketöppningen var gjord, var det kanske inte riktigt så hon hade uttryckt sig..., men jag hoppas att hon får användning för dom i alla fall. Stickade en fläta på utsidan av varje strumpa samt broderade ett hjärta på hälen.

Mönster: Eget
Stickade till: Barnens kusin Johanna
Garn: 4 nystan Svarta Fårets Ulrika i grått, färg nr 03
Stickor: 3.5

 

Nästa julklapp är ett par vanliga, hederliga raggisar också stickade till en av barnens kusin. Eftersom kusinen är en "datanörd", blev det något ur den världen på hälarna.

Mönster: Eget
Stickade till: Barnens kusin Jesper
Garn: 3 ystan Svarta fårets raggsocksgarn i svart, färg nr 10
Stickor: 5.0


Den tredje julklappen med suddig bild ,är en Cabernet Infinity Scarf i storlek L. Den roligaste stickningen på länge! Jag har redan köpt garn för att sticka en till mig själv. Den här fick min vän och kamrat Lisa i julklapp. Den stackars kraken har så många olika sjalar stickade av mig och som hon fått i julklapp. Men ännu har hon inte klagat! :-)

Mönster: Cabernet Infinity Scarf av Monika Sirna
Stickad till: Min fina vän Lisa
Garn: 4 nystan Svarta Fåret Ulrika i koksgrå, färg nr 09
Stickor: 4.5

I julhelgen har jag stickat färdigt min "Skappelgenser", men inte riktigt fått till någon bild ännu. Funderar också om jag kommer att använda den...?

Just nu stickar jag en beställning på ett par vantar samt en poncho till mig. Vilket jag stickar beror lite på var jag stickar någonstans. Vantarna kräver mer koncentration, än vad ponchon gör.

Ha´ det gott!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Massa fina presenter, ju! Den där Infinity scarf ser intressant ur, kanske något för mig att sätt på listan över ännu ej gjorda saker...

yvonne sa...

Mysig blogg, kikar in igen, god fortsättning på det nya året.

Pysselfarmor sa...

Testa att använda Google Chrome om du har problem med att ladda upp bilder till bloggen. För en del har det "löst sig då"....