Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

8 januari 2013

Skappelgenser


Igår blev jag ilsket medveten om att det inte går att ladda upp bilder här på bloggen! Tack snälla Pysselfarmor för rådet om att använda Google Chrome, ska försöka lösa det senare idag. Det här är bilden från Ravelry, men man lägger ju inte upp alla bilder där...
 
 
Jag har hållit på med den här tröjan i flera månader, med många, många uppehåll. Jag är ju ingen tröjmänniska, men den här är helt okej. Har haft den på jobbet idag och fått beröm om att en såg skön ut och den är verkligen mjuk och go.
 

Mönstret var ju inte så utförligt, utan mest en fingervisning om hur hon gjort. Men maskantalet passade för mig och istället för en resår så stickade jag mosstickning, vilket jag trivs bättre med. Halsen gillade jag inte alls, kände mig "naken". Så jag stickade till en lös halskrage som jag kan ha både till tröjan och till annat också.

Mönster: Skappelgenseren
Stickad till: Mig
Garn: 4 nystan Drops Vivaldi i brunt, färg nr 02 och 7 nystan Indiecita alpaca i brunt, färg nummer 306.
Stickor: 7.0

Bilden är som vanligt helt missvisande. Tröjan är alldeles för rödbrun på bilden, mörkare och mer bara brun i verkligheten.

Ha´ det gott!

2 kommentarer:

Hedvig sa...

Google chrome löste bildproblemet och var lätt att ladda hem också, även om det stör mig att jag "tvingas" till det.. :)

Tina sa...

Finfin tröja och en underbar färg.
Jag läste din kommentar på Hedvigs blogg och blev också hjälp tack vare den.
Tack!