Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

6 augusti 2013

Den här sommaren...

Här har det varit tyst en längre tid nu. Den här sommaren har varit en eländig sommar. En riktig jävla skitsommar, om jag uttrycker mig klart och tydligt! Så fort den är över ska den läggas längst bak i minnet och jag hoppas att vi inte behöver uppleva en liknande igen.

Men lite har det blivit stickat i alla fall. Har unnat mig att påbörja flera projekt, så jag har fyra olika stickningar på gång.


En hög med stickningar... :-)
 
 
Det här är en sjal, en Shaelyn. Hittade en för mig ny stickblogg och fick se den här sjalen stickad i en solgul, härlig färg, som man blir glad av! Bloggen heter Stickprick och finns här. Där jag bor finns det två garnaffärer och ingen av dom hade ett lämpligt garn i solgult (garnet är mer gult än fotot visar). Men man ska ju leta hemma först! Jag hade ju gult garn, ett Bergå filtgarn som legat där länge, länge. Det är ju inte världens mjukaste kanske, men efter tvätt och blockning brukar det bli bättre. Hoppas det!
 
 
Det här ska bli en Vitamin D. Än så länge har jag bara stickat oket och ärmarna och den är jättehärlig att sticka. Garnet är Rowan felted tweed som jag köpte för länge sedan till ett annat projekt, men jag ändrade mig...
 
 
Det här är en kul stickning! Det är en Ylva av Marias garn och garnet har jag köpt från Garnudsalg i Danmark. Det här garnet är också köpt till ett annat projekt, men där jag hade svårt att få till masktätheten. Tror att det var tur, för det här känns som att den kommer att bli bra. Det händer ju också något hela tiden när man stickar ränder, borde sticka det oftare.
 
 
Den sista stickningen, en Hitch, har jag visat upp tidigare. Det var den som egentligen skulle bli årets sommarstickning och jag har stickat på den. Egentligen är det inte så mycket kvar. Lite på bakstycket och sedan halsringningen, men det är den stickningen som får ligga mest orörd...
 
Ha´ det gott!
1 kommentar:

Kat Linn sa...

Vad kul att kunna inspirera! Riktigt fina stickningar har du igång, Vitamin D är ett så trevligt mönster.
Hoppas att hösten blir bättre än sommaren.