Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

10 augusti 2013

Garninköp och koftplanering...

Sista veckorna har jag köpt garn. Haft chansen tidigare i sommar och även varit inne i garnbutiker och gått ut utan påse! Men nu är det kört. Och ska det braka, så ska det göra det ordentligt! :-)


Det började med att jag hittade till Stickpricks blogg och läste om hennes resa till Wollmeise butiken. Jag har hållit emot att köpa så dyra garner tidigare. Vill gärna ha garn med bra kvalitet, men kanske till lite rimligare priser. Nu har jag i alla fall trillat dit och hemma har jag nu tre härvor sockenwolle i den mest underbara röda färg. Vill egentligen inte nysta upp dem...(Bilden lånad från Ravelry)

Tanken är att garnet ska bli en Emelie. Jag har sett så många fina Emelies och vill så gärna få en egen!

 
De två nästa garnerna har jag köpt på rea på Stoff & Stil och det var otroligt billigt istället. Ett sockgarn som känns helt okej att få till två koftor av.
 
 
(Bilderna lånade från Ravelry)
 
Här har jag planerat att sticka en benvit Laar och en brun Deco. Man kan bli helt galen när man surfar runt på Ravelry - det finns så många otroligt läckra koftor att sticka!!!
 
 
Det sista garnet kom i brevlådan nu i veckan, snabbt levererat från Magasin duett. Supersoft garnet är till en kofta och de två nystan Tussah silk, till en sjal. Till min stora glädje fanns det också knappar medskickade! Var det tankeläsning, att jag ska sticka en kofta?
 
(Bilden lånad från Ravelry.)
 
Av detta garn ska det bli en Alecia Beth. Snygg! Jättehärlig med sina falska flätor som bygger upp koftan på ett riktigt snyggt sätt.
 
Men nu blir det ju problem. Vilken ska jag börja med? Och varför har jag köpt garn till fyra koftor i så tunna garner? Hur ska jag hinna sticka dom under hösten som jag tänkt? Och har jag egentligen tänkt? Ibland funderar man...
 
Ha´ det gott!

1 kommentar:

Kat Linn sa...

Åh, vilka fina härvor du har köpt! Wollmeise är perfekt till koftor som verkligen används, garnet noppar inte och håller formen bra. Angående priset så tycker jag inte det är så fasligt dyrt: t ex både Malabrigo Sock och Colinette Jitterbug är dyrare än Wollmeise.
En Emelie i den färgen skulle bli fantastisk!