Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

14 oktober 2013

Ny böcker

Sticktid den här helgen har ägnats till att sticka provlappar igen med korsade maskor. Samma mönster i olika garnsorter, ett valt mönster att göra om och en egen komposition är vad helgen har gett. Så nu är det bara att blocka alla lappar...

Blocka, ja. Den gröna sjalen är utspänd och ligger på tork, så jag har kommit en bit på väg i "blockningshelvetet". Bild kommer senare. Får se om den gula sjalen kanske, bara kanske, får sig en omgång imorgon... :-)

Under förra veckan fick jag två nya böcker hem i brevlådan. Kunde ju inte låta bli. Har läst att så många tycker om de här böckerna och de är verkligen fina. Finns jättemycket spännande vantar och koftor att sticka, men också virkade koftor! Någon gång ska jag virka en kofta. Mycket inspiration och många idéer till julklappar och presenter samt saker att göra till sig själv. Härliga böcker, rekommenderas varmt! 

 
För några veckor sedan fick jag hem en bok till i brevlådan, men den tänker jag inte lägga till en bild på. Jag älskade Karin Holmbergs första bok, Karins broderier. Den gav inspiration och lust, jag kan använda den till att bara läsa och lära mig ur och ibland bara bläddra i, hur länge som helst. Den andra, Små och stora broderier, var okej. Men den här sista var inte bra. Känslan av en pysselbilaga för familjen från någon veckotidning infann sig, tyvärr. Men nu står den i min bokhylla och ska så få göra och det jag nu har skrivit kanske jag får äta upp...
 
Ha´ det gott!
 

Inga kommentarer: