Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

1 januari 2015

Gott nytt stickår!

Önskar er alla ett riktigt gott nytt stickår med många nya spännande projekt och kanske några gamla som kommer att bli färdiga! Det sista gäller tyvärr mig, har kommit fram till att jag troligen har någon slags fobi mot att sticka ärmar...? :-) Har fyra koftor som ligger och väntar på att bli färdigstickade och det är just ärmarna som det stannat vid. Måste ta tag i det...

Stora dottern fick ett par vantar i julklapp. Ett par Gudrun. Jag hade vissa problem med att få till dem. Jag stickar ganska löst och fick inte riktigt till storleken på vantarna. Bytte till stickor nummer 2, men om jag ska sticka fler par, måste jag nog minska ned både på antalet maskor och varv på något sätt, speciellt tummen. Gjorde om spetsmudden till en mer "vanlig". Och dottern blev nöjd, vilket var viktigast och motivet är ju härligt!


Mönster: Gudrun av Maria Lärkäng (Asfaltsflickan)
Stickade till: Sandra
Garn: 1 nystan Rauma finullgarn i koksgrå färg 414 och 1 nystan Rauma finullgarn i cerise, färg 4886.
Stickor: 2

Idag vill inte bloggen uppföra sig som jag vill! Så ser det konstigt ut, så får det göra det... :-( Har fått hoppa mellan datorn och telefonen och får inte till det ändå! 

Ha´ det gott!1 kommentar:

Cecilia sa...

Fina vantar! Jag gillar det där garnet men det är svårt med storleken med tvåfärgsstickat. Mitt första försök blev som stora säckar!
God fortsätt ning!