Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 december 2010

Pulsvärmare och sockor

Nu är julen över och vi har också hunnit med att fira yngsta dotterns 9-års dag. Det här med lugn och ro under julen har jag slutat att tro på, men det har i alla fall varit trevligt. Lite, lite sticktid har det blivit. En sen önskan om lovikkavantar gick inte att få till innan julafton, men är snart klara.

Dagen innan julafton dök min fina vinst upp i brevlådan. Tack snälla Linda! Dessa pulsvärmare tänker jag sticka till mig själv!


Om ni tycker att ni sett pulsvärmarna här ovan tidigare, så är det sant. Detta är sjätte och sjunde paret jag stickade på beställning innan jul. Som alla tidigare är de stickade i Svarta fårets babyull. Funderar på om jag förhoppningsvis har lärt mig något till nästa år. Kanske lägga några på lager och slippa känna mig stressad över att hinna färdigt innan jul? Men man glömmer ju så fort...


Inspirerad av de långa strumporna i boken Stickat i ekologiskt ull och andra bilder på långa sockor, kom dessa till. Jag har en mycket god vän som har en underbar hund och den måste ju ut i vilket väder det än är. Så jag tyckte att hon behövde något varmt om fötterna, den här vintern verkar ju hålla i sig.

På varje sida av benet är en liten fläta stickad, bara över två maskor. Jag har också sytt fast en liten sidenros på yttersidan av benet för att "lyxa" till det lite. Mellan resåren upptill och resåren på benet har jag stickat en "lateral braid" (som jag fortfarande inte vet vad jag ska kalla på svenska?), men som jag är säker på kommer att hamna på många av mina stickningar framöver.

Mönster: Mitt eget
Stickad till: Min vän Lisa
Garn: 4 nystan Gjestal Superwash sport, färg 205
Stickor: Nr 3.5

Sista julklappen visad idag är ett par sockor som är stickade till en av barnens kusiner. Hittade mönstret på Ravelry, men det stämde inte. Det stod att man skulle lägga upp 36 maskor, men då stämde inte mönstret. Efter lite räknande fram och tillbaka, la jag upp 44 maskor och då stämde det. Det är två flätor som börjar upp på benet och följer foten ned ända till tåavmaskningen.

Mönster: Simple cabled socks (Ravelrylänk)
Stickad till: Barnens kusin Elin
Garn: 3 nystan Svarta fårets raggsocksgarn, färg 18
Stickor: Nr 4.5

Ha´ det gott!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

De grå strumporna är jättefina.

Annika sa...

Hej Pernilla!
Tack snälla för din kommentar. Jag blev riktigt nöjd med dem och hoppas få tid att sticka flera par.