Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

7 november 2012

Inte död...

... det är bara bloggen som varit stendöd de sista veckorna. Men jag har jobbat på och mest med mitt lönearbete. Det arbetet tar alldeles för mycket kraft och tid av min fritid ibland! :-) Två dagar förra veckan hade jag faktiskt semester, det var ju höstlov. En av dessa dagar var jag och yngsta dottern i huvudstaden för att shoppa och träffa äldsta dottern. Det blev inte så mycket shopping, mest äta och fika. Men vi hade en bra och skön dag!

Och jag har stickat. Testat olika saker. Ett långt och långsamt projekt jag pysslat med är mina broderade pulsvärmare. Det började med att jag såg flera stycken, helt underbara på Ravelry. Stickade och broderade av en kvinna som kallar sig för fanalaine. Så läckra! Jag började att sticka av olika garn som jag hade låg i lagret. Fick inte till dom som hon hade gjort, tog en liten paus och fick ny idé att bara virka en liten kant. Började brodera och kom snabbt fram till att brodera är inte min stora grej! :-)Tog en ny liten paus, tills jag kom fram till min egen stil och nu har jag fem par.


Påminner inte alls om fanalaines, förutom att jag fått inspirationen från henne och det är jag väldigt tacksam över.

Ett annat projekt som jag fastnat i är att göra små väskor. De som är virkade har jag visat tidigare, men nu har jag stickat också. Efter mycket letande lyckades jag hitta byglar på Stoff&Stil. Tack, tack! De var himla svåra att hitta, inte bara passande, utan också att hitta överhuvud taget. Också här har jag snott inspirationen från någon annan och gjort på mitt sätt. Men dessa är mer lika orginalet, än vad pulsvärmarna blev...


Stort tack till Marte Helgetun, som inspirerade!

Sista dagarna har jag påbörjat ett nytt projekt. En 30-års present till mitt gudbarn. Var har tiden tagit vägen? Och hon ska få en bebis. Har jag blivit gammal? Kan jag aldrig tänka mig!

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Nä, det är lite fel balans i livet, arbetet har verkligen en tendens att inkräkta på fritiden! :-)
Fina saker du gjort, härligt när man får inspiration och så utvecklar något eget ur det!