Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

9 juni 2013

Frökens vantar

Yngsta dottern slutar femman i år och på grund av platsbrist och många barn, börjar man redan i sexan på en högstadieskola. Nya skolan ligger närmare hem och jag tror att det kommer att bli jättebra. Ett mellanår att vänja sig lite, innan hon börjar sjuan.

När hon slutade trean fick hennes två fröknar varsitt par vantar och så måste det ju bli den här gången också. Det blev ett par Bittas mittens, mönstret finns gratis på Ravelry. Enligt mönstret är de stickade i Drops Lima och eftersom det är ett ljuvligt, mjukt garn med bra pris under maj, så passade jag på att skicka efter garnet (plus garn till två andra projekt...). Och just Lima-garnet var restat till vecka 25-26 och då skulle det ju vara alldeles för sent! Ner till den lokala garnbutiken och köpte garn med "rätt" masktäthet, men garnet var för löst spunnet så vanten blev för liten... Ner igen och köpte ett garn med helt galen masktäthet - och det blev perfekt! :-)

 
Stickade till: Minsta dotterns lärare
Garn: 3 nystan Svarta fårets raggsocksgarn i oblekt, färg nr 05
Stickor: 4.0
 
En vante väger 53 gram, så två nystan räckte inte. Troligen hade det räckt med två nystan Lima som är 10 meter längre per nystan. Lima-garnet ramlade förresten ned i brevlådan samma dag som vantarna blev färdiga. :-)
 
Det blev en rysligt blå bild tyvärr. Kommer nog aldrig att lära mig kameran, trots att den nog är bland de enklaste.
 
Ha´ det gott!

Inga kommentarer: