Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

16 juni 2013

Rosa tröja

I torsdags var det skolavslutning och frökens vantar är levererade. Jag hoppas att hon tycker om dom och det finns väl inget tvivel om att hon kommer att få användning för dem. Det blir säkert vinter i år också? Avslutningsvädret var inte alls trevligt, men avslutningen var ändå utomhus. Vi klarade oss utan regn, förutom sista kvarten, då himlen öppnade sig. Frusna och lite blöta tog vi oss hem och åt jordgubbstårta.

Och igår var det sedan student. Vi firade en av barnens kusiner och då var det mycket bättre väder. Idag är vi lite trötta. :-)

Tröjan till lilla dottern är nu färdig. Jag påbörjade den tidigt i våras, men så som det brukar vara, har den vilat lite i perioder. Modellen är hämtad ur ett häfte från Schachenmayr/Coatscrafts som heter Inspiration 050. Tröjan skulle ha stickats i bomullsgarn, men den rosa färgen i det garnet var inte bra. Så dottern valde just den rosa färgen hon ville ha och då blev det Baby merino från Drops istället. Vi trodde båda två att den skulle bli rätt stor, men så blev det inte. Jag hoppas att hon kommer att använda den.


Mönster: S8447 från häftet Inspiration 050 från Schachenmayr/Coatscafts
Stickad till: Yngsta dottern
Garn: 6 nystan Drops Baby Merino i rosa, färg nr 05
Stickor: 3.5 och 4.0

Mönstret var uruselt! Det finns inget bättre ord. Det började med att antalet maskor som skulle läggas upp inte alls stämde överens med diagrammet för mönstret. Enligt bilden var det 10 maskor slätstickning mellan flätorna i nederkanten, enligt diagrammet är det 6! Antal repetitioner av diagrammet stämde inte heller för nederkanten. Det var bara att ta fram miniräknare och räkna om och göra ett eget mönster. Jag vet inte vilket språk mönstret var skrivet på från början, men både den svenska och den norska översättningen stämde inte alls!

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Fin tröja som säkert vann på att bli gjord i ull istället för i bomull! Trist med dålig beskrivning, det är ju sådant som vana stickare kan klara men fullständig katastrof för ovana...