Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

10 februari 2011

Brodera?

Just nu är jag totalt uppfylld av Karin Holmbergs bok "Karins broderier". Lånade den först på biblioteket, men nu har jag köpt mig en egen. Bläddrar och tittar i den varje dag och är så sugen på att försöka göra något själv. Har till och med köpt mig en sybåge...

Igår letade jag fram ett lager av garn jag fått av en avlägsen släkting som jobbade på hemslöjden i hela sitt liv, samt lite garn som fanns lämnat kvar i en byrå i vårt hus när vi köpte det. det har legat nedpackat i några påsar under alla är. Tackar min lyckliga stjärna att jag inte kastat det! Det tog tid att sortera, men nu har jag ett lager med bomullsgarn och ett lager med linnegarn som jag hoppas att jag får användning av snart.Tyvärr fanns det inget garn i ull, det verkar vara det som man använder mest?

Till och med yngsta dottern blev fascinerad av Karins bok och önskar sig att jag ska försöka få till ett par tights med broderade blommor i nedkanten. Jag tror inte att jag ska göra det som första projekt, utan funderar på ett litet broderat nålbrev kanske?

Ha´ det gott!

4 kommentarer:

EvaL8 sa...

Hej, visst kan du brodera med annat än ullgarn. Jag har just kommit hem från broderikurs, mina deltagare fick visserligen brodera med ull, Påsöm från Dala-Floda. Vi använde mönster från "din" bok. Lycka till med broderandet.

Anna sa...

hej vilka härliga färger, jag har oxå den boken som är helt underbar!

Cecilia sa...

Jag lockas inte av att brodera men tycker att ditt garn är underbart, en sådan skatt!

Annika sa...

EvaL8: Tack snälla för lyckönskningen. Är lite trögstartad, men funderar på att använda bomullsgarn till att försöka få till dotterns tights (eller leggings heter det väl nu).
Anna: Ja, när man fick sortera upp garnerna såg man färgerna. Har inte varit intresserad förut, men boken har verkligen tänt mitt intresse!
Cecilia: Ja, det har tagit mig alldeles för många år att förstå att jag nog haft en skatt liggandes långt ned i lådan! :-)