Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

29 juni 2011

Semester!


Sommarstickning! Men svart, så klart... Detta ska bli en
Coral, Helga Isagers top som har legat hemma ostickad över vintern. Jag köpte garnet förra sommaren när vi var i Tversted på norra Jylland i hennes egen butik. Stickas med stickor 4, fast garnet är jättetunt. Har gått fortare än vad jag trodde och eftersom den stickas på rundsticka så blir den inte heller så "randig", som jag var rädd för att den skulle bli. Innan avslutningskanten ska det stickas fram och tillbaka för att jämna ut kanten. Den danska beskrivningen låter lite knölig, får se hur det går.



Härom kvällen repade jag upp
Icedkoftan från Knitty hösten 2010. Det är tredje gången detta garn repas upp! Men skam den som ger sig, jag har redan en ny kofta i tankarna... Garnet åkte in i garderoben trots det och får ligga till sig lite. För någon gång ska det bli en höst/vår kofta av det här garnet!



Nu har snart halva semestern gått! Sommaren är här och midsommar firade vi på Skansen med 25.000 andra. Det var jättemysigt. Vädret höll i sig och den största delen av dagen ägnade vi åt djuren, inte åt dansen! När vi fikade hade vi sällskap av två stora, och de var verkligen STORA, påfåglar som skrämde slag på oss. Men de var vackra - lite på håll...

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Otaliga projekt sa...

Jag var också där och fick liksom du de mest fantastiska kort på påfåglarna. Det var riktiga turistfåglar som kunde visa upp sig.
Sarah