Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

24 juli 2011

En vit Nessie
Första arbetsveckan har gått och helgen har präglats av de hemskheter som hänt i Norge. Vädret har inte varit något vidare, regn och åska. Hoppas att det blir bättre till veckan, så de som har semester nu kan få lite sol och värme.
Sjalen på bilderna är en Nessie. Stickad av garn som jag haft i mina gömmor en längre tid och inspirerad av olika bloggare (bland annat den här) och Ravelry. Det finns så mycket inspiration över allt!

Jag har följt mönstret och använt ett linblandat garn och ett garn med små paljetter i. Egentligen förstår jag inte varför jag köpte just det nystanet, men idag är jag glad över att jag gjorde det. Det är lite svårt att få med paljetterna på bild, men jag har stickat in det nystanet mellan de två linnystanen. Syns lite på den nedre bilden. Det var ett kul mönster att sticka och bara räta maskor som inte krävde så mycket tankeverksamhet. Det var bara de små bubblorna som tog lite tid. När sjalen var färdigstickad funderade jag på om jag skulle virka en liten kant eller sy fast en spets. Jag bestämde mig för spets och det tog några kvällar att sy fast 3,5 meter spets för hand... Men jag blev riktigt nöjd med den.

Mönster: Nessie av Julia Zahle (länk till Ravelry)
Stickad till: Mig
Garn: 2 nystan Löve garn Lima i färg 02 samt i nystan Coats HP garn Tirana i färg 02. Tyvärr så tillverkas inte någon av garnen idag
Stickor: 3.5

Ha´ det gott!

1 kommentar:

mary-ann sa...

vilken ljuvlig sjal!