Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

7 november 2011

Syfestivalen

I fredags var jag och stora dottern på Syfestivalen. Stora plånboken med och lilla boken med anteckningar om hur mycket garn som kunde inköpas. Blev det något? Inte mycket. Ett nystan turkos Tova till ett par julklappsvantar och små silver- och guldnystan till eventuella julkulor jag kanske kommer att hinna att sticka till jul. Inte mycket att hurra för. Båda kände vi att lusten inte fanns! Om det berodde på att det var för mycket folk, eller om vi var för trötta, eller bara inte på humör, det vet jag inte. Det fanns massor av fint, men som sagt, lusten infann sig inte.


Vi åkte in till stan istället och där blev det lite mer inköp. Första stoppet var på Wincentgarn. En lustfylld och härlig butik. Fick med mig Rowans nya magasin, vilken jag hade planerat innan att köpa med hem. Många fina modeller. Hemma i lådorna finns åtta nystan Felted Tweed som jag länge haft och tänkt sticka en kofta av. Nu har jag hittat en modell; Rib and fairisle cardigan. Hittade det rosa nystanet med 25% rabatt (här det gäller att vara om sig) och fick med mig två vackra nystan till. Så underbart ljuvliga färger!


Sedan var det bara att gå runt hörnet till Ljungqvist garn för att köpa Lima från Drops till Tea leaves cardigan. Den koftan har jag påbörjat med flera olika garner, men utan att lyckas. Jag vill så gärna ha den! Nu hoppas jag på det här försöket. Garnet är så mjukt och härligt.Dagen avslutades med vegetarisk medelhavsbuffé på Hermans. Gott, gott, gott! Sedan rullade jag ned till tåget och åkte hem...

Ha´ det gott!

1 kommentar:

Hedvig sa...

Kände det samma på symässan i helgen. Lusten infann sig inte...