Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

21 juli 2010

Garninköp
Här kommer bild på min mini-Annis på stora dottern. Den blev bra och jag blev nöjd. Alldeles lagom storlek och den kommer säkert att bli använd till hösten. Mönstret rekommenderas varmt. På tal om varmt, det är ju lika varmt ute fortfarande!

Mönster: Mini-Annis
Stickad till: Mig själv
Garn: 3 nystan Rowan Summer tweed, färg 540
Stickor: 7

Jag följde mönstret, förutom att jag tog bort "pluppomgången" på tredje varvet. Jag var rädd att inte garnet skulle räcka, men det gjorde det gott och väl.

Igår var jag och döttrarna i Stockholm för lite shopping och träffade en god vän. Vi fick med oss några kassar var hem och naturligtvis följde det med lite garn också. Gick förbi Sticka på Österlånggatan och utanför fanns det korgar med garn som jag bara inte kunde låta bli. Köpte två härvor handspunnen mohair från Lesotho i Sydafrika. Kostade 39:- härvan, så vem kunde låta bli, när det fanns i så många fina färger? :-) Ska stickas på tjocka stickor och varje härva innehåller 100 meter, det ska bli något värmande för halsen har jag tänkt. Med hem följde också ett mönsterhäfte med en ljuvlig tunika på framsidan.

4 kommentarer:

Iwona sa...

Vilka fina garner hade du köpt. Jag skulle inte kunna låta bli heller.
Så det är bättre om jag kommer att hålla mig hemma och ska inte till Sticka på Österlånggatan... :) Annars köper jag ut dom här korgarna som står ute:)
Hälsningar!

Tina sa...

Så fin sjalen blev. :)) stisaJag gillar när dom inte är trekantiga.
Lyckliga du, som har handlat garn på Sticka... dit skulle jag gärna åka om det inte var så långt borta.

Annika sa...

Hej Iwona!
Visst är det lätt att förköpa sig! Ibland slinker det med alldeles för mycket hem... :-)
Ha´ en skön sommar!
//Annika

Annika sa...

Hej Tina!
Tack för din kommentar, jag har också mer och mer börjat gilla när sjalar inte är trekantiga.
Som tur är har jag också en bit till Stockholm, det blir inte så ofta jag åker dit... :-)
Ha´ en fortsatt bra sommar!
//Annika