Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

31 juli 2010

Äntligen klar!


För över ett år sedan påbörjades denna kofta. Ett virkprojekt! Virka är inte något som jag tidigare brukade göra, men gör mer och mer nu. Det är kul! Garnet köpte jag på Upplings garn i Västerås förra året, när Drops hade sin vårutförsäljning (något som jag hoppas att de kommer att fortsätta med, helt okej med en liten rea varje vår och höst...).

Påbörjad har koftan legat länge, länge. Men när vi var i Stockholm förra veckan, så hade jag en av mina bästa vänner med när jag var på Sticka på Österlånggatan. Hon fick se en av Dropskatalogerna, där den här koftan var på framsidan och tyckte den var snygg. Det var då jag fick lust att fortsätta och virka färdigt den och här är nu resultatet. Jag blev ganska nöjd med resultatet, men frågan är om jag kommer att använda den så mycket. Det visar sig...

Mönster: Virkad kofta från Drops (99-1)
Virkad till: Mig själv
Garn: 13 nystan Drops Paris, färg 17
Virknål: 5

Nu har halva semestern gått och just nu väntar jag bara på att få åka till Danmark några dagar. Vädrets makter är inte de bästa, men någon dag med sol kanske kommer nästa vecka? Kanske...

2 kommentarer:

MADE BY K sa...

Gillar verkligen din blogg!! Mycke rolig läsning. Koftan blev finfin och mudden på kaninvantarna gillar jag skarpt..är boken något du rekommenderar?
Ha en mysig dag!
/Annica

Annika sa...

Hej Annica och tack snälla för din fina kommentar!

Svår fråga det där, om jag skulle rekommendera boken Virka muddar. Variationen på mönstren är inte så stor, men för mig som inte är en speciellt van virkare, så blir det spännande. Nya tekniker att prova när det gäller att virka med flera färger.

Ha´ det gott!

//Annika