Välkommen hit och dela mitt stickande liv! Hoppas att du hittar något som du tycker är spännande. Här ska jag försöka visa vad jag gör med mitt garn och mina händer.

31 augusti 2010

Nu har vi jul, här i vårt...


Inte trodde jag väl att jag någon gång skulle sticka en disktrasa, men nu är det gjort!

Jag har länge tittar på KrisKnits fina stickade "bilder". Från första början trodde jag att det var grytlappar och det kanske man också kan använda den till? Men nu har även jag förstått att det är en stor fluga det här och att det sitter massor av folk i stugorna och stickar disktrasor! Och jag med nu... :-)

Mönster: The Santa Cloth
Stickad till: Vet inte om jag ska behålla den själv eller ge bort den någon gång
Garn: Nästan exakt ett nystan Viva från Marks&Kattens, färg 1322
Stickor: 3 mm

Om du följer länken till mönstret, passa på att titta på alla andra av hennes stickade trasor. Många mönster är gratis och jag gillar dem verkligen, kommer säkert att sticka fler. Det är jättekul!

4 kommentarer:

Veronica sa...

Jag prövade att sticka en disktrasa efter hennes mönster med hjärtan men det syntes knappt vad det var, blev helt utdraget och konstigt. En disktrasa trodde jag inte ens att jag kunde misslyckas med, men tydligen... =)
Men din blev ju jättefin. Jag får köpa nytt garn och pröva igen helt enkelt. Tack för inspirationen =)

Annika sa...

Hej Veronica och tack för din fina kommentar! Är glad om jag kan inspirera någon.
Jag tror att jag gjorde rätt när jag gick ned ett helt sticknummer än som var rekommenderat till garnet. Kanske skulle ha gått ned ett halvt till för att få mönstret att framträda ännu bättre?
Lycka till med nästa försök!
//Annika

Pernilla sa...

Julen kommer snabbare än man anar.
Du har fått en utmärkelse av mig.

Annika sa...

Hej Pernilla!
Jag blev jätteglad och överraskad över utmärkelsen, tack snälla!
Visst springer tiden iväg. Sommaren är slut, även om solen lyser utanför och man kan bara förvänta sig att det kommer att bli mörkare och mörkare.
Ha´ en skön söndag.
//Annika